SAB 2013: o mare dezamagire (poze si impresii)

Salonul Auto Bucuresti - hangar

SAB 2013 (Salonul Auto Bucuresti & Accesorii) mi s-a parut o mare dezamagire, intr-un an in care am fost si la Bucharest Wheels Arena dar si la Salonul Auto Moto 2013.

Chiar daca Romania nu este cea mai grozava tara in ceea ce priveste industria auto, iar economia trece prin binecunoscuta criza, mi se pare mai mult decat penibil ca evenimentul auto cel mai cunoscut din tara noastra sa fie poate si cel mai prost!

La SAB 2013 nu au participat marci foarte populare in randul romanilor!

Ma asteptam ca la acest eveniment pentru care am platit 30 de lei (20 biletul si 10 parcarea), sa pot sa vad si sa compar ultimele modele ale tuturor marcilor existente pe piata. Acest lucru nu a fost intru totul posibil deoarece la „grandiosul eveniment” nu au participat marci precum Volkswagen, Renault, Dacia sau Toyota. Ce sa mai zic de marcile de lux cum ar fi Ferrari sau Bentley, pe care le-am putut admira doar in sectiunea masinilor de epoca.

SAB 2013 imagine din interior

Ca de obicei, la un astfel de eveniment se pune accentul pe vanzare si nu pe etalarea calitatilor unei marci sau a unei masini. Cam tot ce era prezentat la salon era de vanzare. De aceea unele masini au fost incuiate, pentru ca nu cumva vreun roman mai curios sa zgarie vreun buton sau coltisor de tapiterie (chiar si de plastic).

SAB 2013 imagine din interior

La standul BMW a trebuit sa cer deschiderea unei masini pentru a putea vedea (si simti) interiorul. In cele din urma mi-am dat seama ca masina era la mana a doua, avand 20.000 km la bord!

BMW Seria 3 interior - SAB 2013

In zona de accesorii cam batea vantul. Cred ca lumea era mai mult la carnati si gogosi cu gem! De exemplu standul TopGear a fost poate cel mai gol stand… de tot rasul.

In parcare erau masini chiar mai tari decat cele din interior!

Lamborghini in parcare - SAB 2013

Lasand la o parte criticile, cu care as putea continua la nesfarsit, iata ce mi-a placut:

  • au existat destul de multe masini de epoca, bine restaurate si destul de frumos prezentate
  • se putea intra in destul de multe masini, iar cele incuiate se puteau deschide la cerere
  • au fost prezente cateva masini interesante, printre care noul Mercedes A Class si noul BMW seria 4
  • am vazut destul de multe masini de raliu
  • am vazut masini construite integral de romani: De la Zero la Zorro si GHE-O Motors

GHE-O Motors Rescue - SAB 2013

Sincer nu ma asteptam ca SAB 2013 sa fie atat de slab. Nici macar la capitolul fete salonul nu a avut ce arata. Daca nici fete nu avem in Romania… sau or fi prea scumpe domne?

In ciudata atator inconveniente, la Salonul Auto Bucuresti a venit o multime de lume, cel putin in ziua in care am fost eu (duminica). Parcarea era arhiplina, la usile masinilor se statea la coada pentru a intra, la carnati si bere se ingramadea foarte multa lume, etc. Oare restul oamenilor au fost incantati de ce au vazut?

Vezi mai multe poze de la Salonul Auto Bucuresti 2013.

Tie cum ti s-a parut SAB & A 2013?

Articole similare
Salonul Auto Bucuresti

De ce nu m-am dus la Salonul Auto Bucuresti 2016!

Salonul Auto Bucuresti ar trebui sa fie cel mai mare eveniment de profil din Romania, dar este departe de nivelul la care ar trebui

Ford Mustang - SAB 2015 Romania

Salonul Auto Bucuresti – SAB 2015: poze si impresii

Cateva poze si impresii de la Salonul Auto Bucuresti – SAB 2015: Ford Mustang EcoBoost, Mercedes C63 AMG si alte bijuterii pe roti

Drift Nissan Silvia cu fum colorat - ATBS 2015

Spectacol de drifturi la Auto Total Business Show 2015

Am vizitat si anul acesta Auto Total Business Show (2015), unde am asistat la un spectacol de drifturi interesant

Adauga un comentariu