Succesorul lui Bugatti Veyron va fi un Bugatti hibrid!

Bugatti - motor hibrid

Exista o noua tendinta de a dota masinile super puternice cu motoare hibride.

Ferrari a facut asta cu noul LaFerrari, Porsche cu 918 Spider, McLaren cu P1 si BMW cu noul i8. Toate aceste masini sunt dotate cu motoare pe benzina extrem de puternice, dar asta nu i-a impiedicat pe producatori sa adauge si un propulsor electric pentru un plus de putere. Asa ca de ce sa nu existe si un Bugatti hibrid?

Bugatti a anuntat ca va lansa in 2015 un nou model de masina ultra puternica, cu motor hibrid. Avand in vedere ca ultimul model Bugatti (Veyron Super Sport) are nu mai putin de 1200 de cai putere, urmatorul model va avea nici mai mult nici mai putin de 1500 de cai! Astfel ca performanta asteptata de la noul Bugatti va fi net superioara modelului Super Sport, adica va depasi viteza de 430 km/h!

La fel ca si Veyron, noul model Bugatti va fi produs in serie limitata, adica nu mai mult de 450 de bucati.

Propulsia noului model Bugatti hibrid se va baza pe acelasi motor existent si pe Veyron (W16 cu 4 turbine) la care se va adauga si o motorizare electrica care va putea creste puterea pana la 1500 cp si va oferi un plus serios de cuplu pe toata plaja de turatie, inclusiv in timpul schimbarilor de viteze.

Volkswagen are de lucrat si la partea de aerodinamica pentru a putea depasi viteza maxima a ultimului model Veyron, chiar daca va beneficia de o putere marita a motorului.

 

Articole similare
Tiriac Collection

Am vizitat expozitia auto Tiriac Collection din Bucuresti

Am ajuns in sfarsit sa vizitez si eu expozitia auto Tiriac Collection, unde am vazut peste 200 de bijuterii pe patru roti

Clubul 400 km/h - cele mai rapide masini de pe Terra

Clubul 400 km/h – cele mai rapide masini de pe Terra

Care sunt cele mai rapide masini din lume si ce performante incredibile au (Bugatti, Koenigsegg, SSC, Saleen, etc.)

Toyota FT-1 Concept

Toyota FT-1: de la concept la realitate

Toyota FT-1 a fost prezentata publicului la inceputul anului 2014 iar zvonurile ne spun ca aceasta ar putea fi viitoarea Toyota Supra

Adauga un comentariu