Clubul 400 km/h – cele mai rapide masini de pe Terra

Clubul 400 km/h - cele mai rapide masini de pe Terra

In luma aceasta exista masini la care majoritatea dintre noi doar putem visa, pe care abia daca le putem vedea intr-un showroom sau o expozitie automobilistica. Este vorba despre „Clubul 400 km/h” si reprezinta cele mai rapide masini de serie (limitata) de pe Terra.

Chiar daca nu le putem atinge si cu atat mai putin sa le conducem, nimic nu ne opreste insa sa le admiram si sa ne minunam de splendoarea lor estetica dar mai ales tehnica.

Aceste masini costa atat de mult, incat cei mai multi dintre cei care le cumpara le pastreaza aproape neatinse in colectiile personale. Nu este pacat sa tii in garaj o bijuterie care are peste 1000 de cai putere sub capota, este impecabila din punct de vedere tehnic si poate depasi o viteza inimaginabila pe sosea pana acum cativa ani?

Care sunt cele mai rapide masini de serie de pe Terra?

Koenigsegg One

Producatorul suedez de super-masini a decis sa detroneze Bugatti Veyron cu acest model. Denumirea „One” vine de la raportul de 1:1 pentru putere/masa, adica 1360 CP la 1360 kg. Viteza maxima afirmata este de 439 km/h in timp ce viteza de 400 km/h poate fi atinsa in numai 20 de secunde, plecand de la 0!

Poza Koenigsegg One

Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti Veyron nu mai este de mult o enigma si este recunoscuta pentru performanta si fiabilitatea imbatabile. Avand un motor W16 de 1200 CP, modelul Super Sport poate atinge 431 km/h fara a compromite eleganta renumita a marcii. Insa acest lucru are un pret, de aproape 2 milioane euro!

Poza Bugatti Veyron Super Sport

Koenigsegg Agera R

Agera R mentine renumele companiei suedeze in materie de performanta. Acest model „prinde” aproape 428 km/h, toate componentele fiind construite in-house. Atunci cand este alimentat cu etanol, motorul genereaza o putere de 1140 CP!

Poza Koenigsegg Agera R

SSC Ultimate Aero

Si americanii stiu sa faca masini rapide, SSC fiind o marca consacrata pentru acest lucru. Ba mai mult, a detinut recordul mondial de viteza pentru 2 ani, in fata lui Bugatti Veyron. Desi acest model atinge „numai” viteza de 412.3 km/h, se pregateste un model nou (denumit Tuatara) care ar trebui cel putin teoretic sa atinga pragul de 444 km/h!

Poza SSC Ultimate Aero

Saleen S7 Twin-Turbo

Inca un producator american se lauda cu un supercar cu renume in lumea curselor. Acest model de Saleen insa rateaza la milimetru clubul 400 km/h deoarece atinge „numai” 399 km/h ­čÖé Poate ca este de vina motorul de „doar” 750 CP?

Poza Saleen S7 Twin-Turbo

Daca acum 10 ani nu ne puteam imagina masini care sa atinga astfel de viteze pe sosea, iar acum sunt practic o multime, la ce surprize ar trebui sa ne mai asteptam de la viitor? … poate clubul 500 km/h?

Articole similare
Tiriac Collection

Am vizitat expozitia auto Tiriac Collection din Bucuresti

Am ajuns in sfarsit sa vizitez si eu expozitia auto Tiriac Collection, unde am vazut peste 200 de bijuterii pe patru roti

Bugatti - motor hibrid

Succesorul lui Bugatti Veyron va fi un Bugatti hibrid!

Chiar daca ultimul model de Bugatti Veyron are 1200 de cai, inca 300 in plus nu strica pe urmatorul Bugatti hibrid, care va fi lansat in anul 2015

Toyota FT-1 Concept

Toyota FT-1: de la concept la realitate

Toyota FT-1 a fost prezentata publicului la inceputul anului 2014 iar zvonurile ne spun ca aceasta ar putea fi viitoarea Toyota Supra

Adauga un comentariu