Am vizitat expozitia auto Tiriac Collection din Bucuresti

Tiriac Collection

La mai bine de un an de la deschiderea expozitiei auto a lui Ion Tiriac, denumita sugestiv Tiriac Collection, am ajuns si eu sa o vizitez, motivat partial de prezenta unui Ferrari LaFerrari in expozitie, dar si din dorinta de a vedea niste bijuterii pe 4 roti pe care nu prea am cum sa le vad altfel.

Ferrari LaFerrari - Tiriac Collection

Desi am mai vizitat o astfel de colectie de masini (Hellenic Motor Museum din Atena), Tiriac Collection m-a impresionat prin varietatea de masini de colectie dar si prin modul placut de prezentare, mai ales ca vorbim de Romania si nu o de tara cu pretentii mari in domeniul automobilistic.

Tiriac Collection

Colectia de masini a domnului Tiriac este impresionanta atat prin numarul mare de masini expuse (cca. 200 de exponate) cat si prin calitatea dar si vechimea modelelor pe patru roti. Vorbim despre modele precum Ford Model T, Rolls Royce Phantom, Chevrolet Corvette Sting Ray, dar si modele mai noi precum Ferrari Testarossa, Lamborghini Diablo, Jaguar XJ220 sau Morgan Aero 8.

Lamborghini Diablo - Tiriac Collection

Jaguar XJ220 - Tiriac Collection

Porsche - Tiriac Collection

Cel putin pentru mine, cireasa de pe tort a intregii colectii o reprezinta ultimul model Ferrari, denumit in mod „original” LaFerrari, care este o bijuterie a tehnicii auto: aproape 1000 cai putere, propulsie hibrida permanenta, sistem de recuperare a energiei de franare KERS, aerodinamica adaptiva si un design incredibil.

Ferrari LaFerrari - Tiriac Collection

De cum pasesti in sala expozitionala, iti dai seama din start de numarul impresionant de masini de lux si nu ai cum sa nu remarci afinitatea omului de afaceri Ion Tiriac pentru Mercedes-Benz si Rolls Royce.

Mercedes - Tiriac Collection

O alta masina care nu poate fi ratata la Tiriac Collection este Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, un vehicul foarte rar si scump, doar 75 de unitati fiind produse.

Mercedes Stirling Moss - Tiriac Collection

Avand in vedere dimensiunea si calitatea expozitiei, pretul nu este deloc scump, un bilet intreg costand 15 lei, in timp ce elevii, studentii si pensionarii pot intra pentru jumatate din pret (7,5 lei). Atentie insa, vizitarea colectiei se poate face doar in weekend!

Afla mai multe de pe site-ul oficial Tiriac Collection: www.tiriaccollection.ro

Articole similare
Bugatti - motor hibrid

Succesorul lui Bugatti Veyron va fi un Bugatti hibrid!

Chiar daca ultimul model de Bugatti Veyron are 1200 de cai, inca 300 in plus nu strica pe urmatorul Bugatti hibrid, care va fi lansat in anul 2015

Clubul 400 km/h - cele mai rapide masini de pe Terra

Clubul 400 km/h – cele mai rapide masini de pe Terra

Care sunt cele mai rapide masini din lume si ce performante incredibile au (Bugatti, Koenigsegg, SSC, Saleen, etc.)

Toyota FT-1 Concept

Toyota FT-1: de la concept la realitate

Toyota FT-1 a fost prezentata publicului la inceputul anului 2014 iar zvonurile ne spun ca aceasta ar putea fi viitoarea Toyota Supra

Adauga un comentariu