Un muzeu de masini de epoca superb: Hellenic Motor Museum

Muzeu auto in Atena

In vacanta petrecuta in Grecia am avut minunata ocazie sa vizitez un muzeu de masini de epoca superb. Este vorba despre Hellenic Motor Museum din Atena.

Desi Atena este recunoscuta pentru celebrele situri si muzee arheologice, putini stiu ca tot acolo se afla si un muzeu dedicat masinilor. Nu este vorba despre orice muzeu, ci despre unul ce gazduieste mai bine de 110 masini din toate timpurile, toate perfect functionale. De fapt, exponatele fac parte dintr-o colectie mult mai mare, de peste 300 de modele ce apartin unui grec foarte pasionat de domeniul automobilistic, care a si organizat de altfel muzeul.

Expozitie Rolls Royce

Inca de la intrare am fost impresionant de arhitectura cladirii in care se situeaza muzeul: un mic mall (Athenian Capitol) creeat special pentru a gazdui aceasta expozitie auto. Stilul in care este construita cladirea cat si modul in care este amenajat interiorul este departe de orice am mai vazut similar.

Muzeu Ferrari

Pretul biletului de intrare este destul de piperat, chiar mai scump decat muzeele consacrate cum ar fi cel arheologic sau Acropole, acesta costand 8 euro de persoana. Totusi organizatorii s-au gandit sa ofere ceva gratuit curiosilor: evolutia rotii din antichitate pana in prezent. Pe o spirala ce duce la etajul 3 al cladirii sunt prezentate in ordine cronologica 72 de roti de autovehicule, incepand cu vechea roata de lemn si terminand cu rotile unor bolizi contemporani.

Evolutia rotii - roata de lemn

Evolutia rotii - Dunlop

Tot la etajul 3 se intra efectiv in muzeu, unde am fost intampinat de un domn prezentabil care mi-a explicat cum sa parcurge turul si faptul ca toate masinile sunt perfect functionale, fiind pornite la fiecare 3 luni pentru intretinere.

Muzeu masini de epoca in Atena

Printre exponate se numara masini de epoca construite intre anii 1895 si 1980, majoritatea fiind marci consacrate precum: Rolls Royce, Bugatti, Aston Martin, Jaguar, Mercedes, BMW, Fiat, Ferrari, Porsche, Volkswagen, Ford, Lancia si Alfa Romeo. Exista si masini produse de constructori cu traditie dar mai putin cunoscuti, cum ar fi: AC, Adler Triumph, Abarth, Austin sau Auto Union.

Expozitie Ferrari in Atena

Expozitie de masini de epoca in Atena

Hellenic Motor Museum Atena Grecia

Motor Lamborghini

Muzeu auto - Hellenic Motor Museum

Era cat pe ce sa ratez acest superb muzeu destinat automobilului, curselor de masini si tehnicii auto in general, dar spre norocul meu am ajuns sa il vad chiar in ultima zi! Imi pare rau ca nu exista ceva cat de cat asemanator si in Romania si cred ca este posibil sa nu mai fie asa ceva nici altundeva mai aproape de tara noastra. Daca ai ocazia sa vizitezi Atena si esti pasionat de masini, nu rata Hellenic Motor Museum!

Site oficial: www.hellenicmotormuseum.gr

Articole similare
Italia - Colosseum

Cu masina pana in Italia: traseu, destinatii, pareri

Vezi ce traseu am parcurs, prin ce destinatii am ajuns si care sunt parerile despre calatoria cu masina pana in Italia, plecand din Bucuresti

Cum e sa inchiriezi o masina in Romania

Cum e sa inchiriezi o masina in Romania?

Ai nevoie sa inchiriezi o masina in Romania si nu stii la ce sa te astepti? Afla care sunt avantajele si dezavantajele inchirierilor auto

Calatorie cu masina in Muntenegru

Calatorie cu masina in Muntenegru prin Serbia

Sfaturi de calatorie cu masina in Muntenegru prin Serbia, acte necesare, cum sunt soselele si vamile, benzinarii, poze si locuri minunate de vazut

Adauga un comentariu