De ce nu m-am dus la Salonul Auto Bucuresti 2016!

Salonul Auto Bucuresti

Desi am fost la ultimele 2 editii ale Salonului Auto Bucuresti, anul acesta am decis sa nu-mi mai pierd timpul cu asa ceva.

Inteleg ca industria auto din Romania nu se compara cu cea din Germania, dar sa repeti in fiecare an aceeasi tristete de eveniment auto, la care vin cativa dealeri dornici numai sa-si vanda masinile mi se pare penibil. Ce rost mai are sa te duci la un salon auto, cand poti sa intri in vreo 2-3 reprezentate si sa vezi acolo ultimele modele ale brand-urilor care te intereseaza?

Ford Mustang a inceput sa apara peste tot prin Bucuresti, BMW i8 deja nu mai este mare noutate, iar restul nu se disting de masinile pe care le vezi deja pe strazile patriei. Poate ca exagerez, dar mie acest targ imi pare un fel de relicva a trecutului „glorios” dinainte de criza din 2008, cand dealerii erau entuziasmati de vanzarile masive pe care le aveau. Tin minte ca in perioada aceea, SIAB era un eveniment mult mai demn de titlul „salon auto” si mult mai cool decat in ziua de astazi.

Din perspectiva mea, Salonul Auto Bucuresti ar trebui sa fie cel mai mare eveniment de profil din Romania, unde sa participe toti producatorii auto, toti dealerii cunoscuti si multi oameni pasionati cu adevarat de masini si tehnologie care sa prezinte lucruri.

Unde sunt masinile electrice ale viitorului la acest targ? Nu-mi spuneti ca BMW i8 este un etalon. Apoi, unde este Dacia la SAB? Nu ar fi normal ca la un astfel de salon sa participe si producatorul autohton? Alfa Romeo Julia, Volvo XC90 sau Seat Ateca nu sunt suficiente motive sa pierzi cateva ore la un targ auto.

Nu ma intelegeti gresit, este foarte bine ca exista SAB si alte evenimente similare in Romania, insa este trist ca nu putem depasi acest nivel si ca de la an la an nu se vede un progres semnificativ, in conditiile in care industria auto trece prin cea mai dinamica perioada din istorie!

Articole similare
Meltenii care dau flash-uri pe sosea

M-am saturat de meltenii care dau flash-uri pe sosea ca sa ma dau la o parte!

M-am saturat sa tot primesc flash-uri pe sosea de la tot felul de specimene care se grabesc mai tare decat permite legea si bunul simt

De ce sa porti masca de protectie in pandemie

De ce sa porti masca de protectie in pandemie COVID-19?

Argumentele mele pentru a purta masca de protectie respiratorie in vremuri de pandemie COVID-19 sau risc de infectie cu alti virusi

T.16000M Review joystick simulatoare zbor

Thrustmaster T.16000M FCS – scurt review joystick pentru simulatoare de zbor

Parerile mele despre joystick-ul Thrustmaster T.16000M FCS pentru simulatoare de zbor: constructie, aspect, ergonomie, performanta

Adauga un comentariu