M-am saturat de meltenii care dau flash-uri pe sosea ca sa ma dau la o parte!

Meltenii care dau flash-uri pe sosea

Circul destul de mult cu masina, pentru un om care nu este sofer de meserie… cam 2-3000 km pe luna. Nu exista drum intre orasele din Romania pe care sa nu vad melteni care imi dau flash-uri pe sosea atunci cand li se pare lor ca merg prea incet. Si nu, nu sunt genul care merge cu 50 pe banda a doua si nici genul care merge doar pe banda de viteza, chiar daca banda 1 este goala!

Ce inseamna sa dai flash-uri pe sosea?

De cele mai multe ori, in Romania se dau flash-uri atunci cand cineva vrea sa isi faca loc in trafic, din diverse motive: are o urgenta si este foarte grabit, are poate o problema si nu poate frana la timp, sau este pur si simplu needucat, nesimtit, tupeist… „meltean”.

Desi ajunsesem sa ma enervez teribil cand vedeam astfel de specimene care imi dadeau inistent flashuri, pana la urma am inteles ca mai bine consider ca omul chiar are o urgenta si ma dau linistit la o parte.

Totusi actiunea de a da flashuri este una care denota agresivitate. Ea nu este permisa nicaieri in codul rutier! Ba chiar este sanctionabila.

Ce sa faci daca primesti flash-uri din spate agresiv?

Legal si principial nu te obliga nimeni sa te dai la o parte daca cineva iti face semn sa te dai. Desigur ca trebuie sa conduci prudent si fara sa pui in pericol pe nimeni, nici pe tine, nici pe ghiolbanul care vine din spate, nici pe cei care mai sunt in jurul tau in trafic. Deci decizia cea mai inteleapta este sa te dai la o parte, spre satisfactia nesimtitului.

Desigur ca poti sa tii minte numarul de inmatriculare si sa suni imediat la 112 pentru a raporta agresiunea. Am inteles ca se mai opresc astfel de nesimtiti in urma raportarilor la politie.

Ce mi se pare ciudat este ca am ajuns sa ii respect pe cei care doar semnalizeaza stanga ca sa imi arate ca se grabesc. Insa mai ciudat mi se pare ca in alte tari din Europa nu am mai vazu flash-uri in trafic… sa fie oare ca la noi unii abia au coborat din caruta in mertzan?

Tu din care “specie” faci parte? 🙂

Articole similare
De ce sa porti masca de protectie in pandemie

De ce sa porti masca de protectie in pandemie COVID-19?

Argumentele mele pentru a purta masca de protectie respiratorie in vremuri de pandemie COVID-19 sau risc de infectie cu alti virusi

T.16000M Review joystick simulatoare zbor

Thrustmaster T.16000M FCS – scurt review joystick pentru simulatoare de zbor

Parerile mele despre joystick-ul Thrustmaster T.16000M FCS pentru simulatoare de zbor: constructie, aspect, ergonomie, performanta

Pareri IKEA Romania client service

Pareri IKEA: cel mai prost client service post vanzare, livrare comanda anulata

Am avut cea mai neplacuta experienta cu IKEA, in urma unei comenzi scumpe nelivrate la timp. Pareri IKEA si livrare comanda anulata.

Adauga un comentariu