Red Bull Soapbox 2014 Romania: aglomeratie, galagie, organizare slaba!

Concurent casa poporului la Red Bull Soapbox 2014

Am fost destul de entuziasmat atunci cand am auzit de organizarea Red Bull Soapbox in Romania. Imi propusesem chiar sa particip ca si concurent, dar timpul si resursele nu au fost de partea mea… poate la anul!

Daca tot nu mi-am facut o echipa si o masinarie traznita cu care sa particip, am zis macar ca spectator sa iau parte la Red Bull Soapbox 2014. Astfel ca, impreuna cu o gasca de prieteni am ajuns pe calea 13 Septembrie, in ziua de duminica pe la ora 12, cu o ora inainte de startul oficial, care in plus s-a amanat cu jumatate de ora.

Start Red Bull Soapbox 2014 Romania

Din pacate tot entuziasmul meu s-a dus pe apa sambetei atunci cand am vazut cat de proasta poate sa fie organizarea unui eveniment care se vrea atat de interesant si de mediatizat. La acea ora deja era plin de lume si mi-am dat seama rapid ca nu voi putea vedea mare lucru, deoarece distanta dintre zona „pietonala” si pista era destul de mare, iar locurile libere pozitionate in partea din fata ramasesera foarte putine. Desigur ca nu existau tribune sau alte solutii de a acomoda 20.000 de persoane, astfel incat majoritatea sa poata vedea ceva.

Aglomeratie mare la Red Bull Soapbox 2014

Au existat cateva monitoare mari dar nu au fost suficiente, iar imaginea a fost foarte sacadata. Sonorizarea a fost la pamant: in partea superioara a pistei sunetul se auzea prea tare in timp ce in partea de jos, la finish, nu se auzea mai nimic!

Aglomeratia a facut practic imposibil pentru majoritatea sa vada ceva si sa se simta bine, iar Red Bull si organizatorii trebuiau sa se astepte la asa ceva, mai ales ca intrarea a fost gratuita. Eu personal preferam sa dau un ban si sa am vizibilitate decenta, decat sa pierd cateva ore degeaba.

Pana si cei din zona VIP, care aveau invitatii de la Red Bull, nu au fost prea norocosi. Aglomeratia din acea zona era la fel de mare!

In ciuda faptului ca echipele si-au dat toata silinta sa faca niste masinarii remarcabile, circuitul amenajat de Red Bull mi s-a parut foarte slab. Viteza de deplasare a masinilor a fost foarte mica iar obstacolele foarte usor de trecut. Cativa baloti de paie si niste rampe de 15 cm nu au ridicat probleme.

Concurent porc cu fumigena la Red Bull Soapbox 2014

Echipa Mega Image la Red Bull Soapbox 2014

Viteza la Red Bull Soapbox 2014

Sper ca la anul vom avea parte de un spectacol mai reusit la Red Bull Soapbox… daca se va mai tine!

Articole similare
Salonul Auto Bucuresti

De ce nu m-am dus la Salonul Auto Bucuresti 2016!

Salonul Auto Bucuresti ar trebui sa fie cel mai mare eveniment de profil din Romania, dar este departe de nivelul la care ar trebui

Ford Mustang - SAB 2015 Romania

Salonul Auto Bucuresti – SAB 2015: poze si impresii

Cateva poze si impresii de la Salonul Auto Bucuresti – SAB 2015: Ford Mustang EcoBoost, Mercedes C63 AMG si alte bijuterii pe roti

Drift Nissan Silvia cu fum colorat - ATBS 2015

Spectacol de drifturi la Auto Total Business Show 2015

Am vizitat si anul acesta Auto Total Business Show (2015), unde am asistat la un spectacol de drifturi interesant

Adauga un comentariu