O mizerie de trafic in Bucuresti

Mizerie de trafic in Bucuresti

Bucurestiul a fost, este si va fi o mizerie de oras in care lucrarile de infrastructura incep si nu se mai termina.

M-am saturat sa stau zeci de minute in trafic din cauza incompetentei si nesimtirii unora, sa cheltuiesc in plus pe benzina din banii mei, pentru care si asa platesc o gramada de taxe la stat, dar mai ales sa pierd din timpul meu ore intregi saptamanal pentru a ma deplasa cativa kilometri printr-un oras atat de banal.

Sa luam de exemplu Calea Vacaresti. In ultimele zile mi-am petrecut cateva ore din viata la cozile interminabile din zona mirificului pod, a carui constructie a inceput acum 2 ani. Oare merita efortul de a fluidiza aceasta zona cu pretul de a tine oamenii blocati in trafic zi de zi, ani de zile la rand? Ce costuri implica deplasarea in ritm de melc a zeci de mii de masini pe zi? Dar stai! Acestea sunt costurile noastre, ale celor care circulam pe acolo si nu ale statului, care incaseaza si mai multi bani din cheltuielile pe care le facem astfel!

Pasajul Piata Muncii de pe Mihai Bravu este cea mai mare mizerie de proiect urbanistic din Bucuresti. Se lucreaza de cativa ani (numai iarna evident) la placarea peretilor pasajului. De ce? Cu ce ne va fi mai usor noua soferilor de zi cu zi ca vom trece printr-un pasaj mai curat si mai placut ochiului daca acum stam cu orele la coada?

Nici nesimtirea constructorilor nu are limite. Ei incaseaza banii si se fac ca muncesc luni sau ani de zile, iar la final rezultatul este tot o mizerie.

Pe Bulevartul Liviu Rebreanu (parcul IOR) se lucreaza de ani de zile la o simpla reasfaltare si amenajare a parcarilor! Aproape ca am ramas fara amortizoare din cauza gropilor prin care am trecut in aceasta zona.

Nu inteleg cum un supermarket sau un mall de sute de milioane de euro se poate construi in cateva luni iar pentru un pod este nevoie de cativa ani. Toata lumea este nemultumita de ritmul in care se desfasoara proiectele primariei dar nu vad pe nimeni sa protesteze cumva (nici macar pe mine). Toti vor schimbarea guvernului, a presedinetului, a celor care ne conduc, dar nimeni nu vrea de fapt ca indiferent cine ne conduce sa-si faca treaba asa cum ar trebui, sau macar sa incerce cu adevarat.

As circula cu transportul in comun daca conditiile nu ar fi aceleasi! Autobuzele se supun aceluiasi infern, tramvaiele nu sunt mult mai privilegiate, si in plus sunt scoase din uz in zonele in care se reabiliteaza infrastructura, iar metroul este supra aglomerat si indisponibil in foarte multe zone ale Bucurestiului.

In orice oras civilizat din lumea asta lucrarile de infrastructura se fac foarte repede tocmai pentru a nu deranja atat de mult locuitorii si pentru a oferi imediat spre folosinta noile beneficii. Dar era sa uit, Bucurestiul nu este tocmai un oras civilizat.

As mai aduce aminte de starea soselei de centura, de autostrada Bucuresti-Ploiesti pe care nu ai cum sa intri, de lipsa parcarilor, de asfaltul vesnic distrus, de cate si mai cate, dar ce rost mai are?

Articole similare
Meltenii care dau flash-uri pe sosea

M-am saturat de meltenii care dau flash-uri pe sosea ca sa ma dau la o parte!

M-am saturat sa tot primesc flash-uri pe sosea de la tot felul de specimene care se grabesc mai tare decat permite legea si bunul simt

De ce sa porti masca de protectie in pandemie

De ce sa porti masca de protectie in pandemie COVID-19?

Argumentele mele pentru a purta masca de protectie respiratorie in vremuri de pandemie COVID-19 sau risc de infectie cu alti virusi

T.16000M Review joystick simulatoare zbor

Thrustmaster T.16000M FCS – scurt review joystick pentru simulatoare de zbor

Parerile mele despre joystick-ul Thrustmaster T.16000M FCS pentru simulatoare de zbor: constructie, aspect, ergonomie, performanta

4 comentarii
  1. kawa_zx6r spune:

    Solutia este, in mod evident, motocicleta si scuterul. Cu exceptia iernii, masina merita sa stea intr-un garaj sa si sa astepte rasbatorile de iarna sau excursiile in afara orasului.

  2. Iulian spune:

    NU e tara potrivita pentru motor, sau scutere! Nu exista educatie rutiera, am trecut prin asta si stiu ce zic, am avut un accident de motor , din cauza ca soferul care m-a accidentat nu a acordat prioritate. Si lucrul asta se intampla foarte des, si se lasa si cu decese! Asa ca daca sunteti familisti, sau tineti la integritatea corporala nu va recomand varianta asta, MAI ALES IN BUCURESTI!

  3. BauBau spune:

    Ba eu recomand sa nu mai mergeti cu nimic si nicaieri sta-ti dracu acasa

Adauga un comentariu