Cineva ti-a ridicat stergatoarele la masina? Ce poti sa faci?

Stergatoarele ridicate la masina

Ridicatul de stergatoare reprezinta un obicei vechi in Romania. Unii o considera o practica „de bun simt”, in sensul ca „mai bine sa-ti ridice stegatoarele decat sa-ti zgarie masina cu cheia sau sa-ti rupa vreo oglinda”. Asa sa fie oare?

Din punctul meu de vedere, ridicatul stergatoarelor fara motiv ar trebui considerat vandalism. De exemplu, unele masini sunt dotate cu sisteme mai deosebite de sters parbrizul, iar ridicarea manuala a stergatoarelor implica fortarea acestora. Desigur ca „ghiolbanii” care practica acest obicei nu se gandesc la asta cand pun mana pe masina.

De ce se ridica stergatoarele de parbriz?

In primul rand, ridicatul stergatoarelor denota tupeu si aroganta, atunci cand nu este vorba despre un loc de parcare platit sau blocarea vreunei cai de acces. Cel care face acest lucru clar crede ca soseaua sau trotuarul sunt ale lui si nimeni nu are voie sa parcheze in acel loc.

In cazul in care ai parcat pe locul legal al cuiva (marcat de primarie) sau in urma parcarii ai blocat in mod evident o cale de acces catre o curte, garaj, intrare in bloc, parcare, etc, cel care ti-a ridicat stergatoarele mai mult ca sigur a vrut sa-ti spuna ca ai gresit si sa fii mai atent data viitoare.

Totusi sunt multe situatii in care cineva iti ridica stergatoarele doar pentru ca ai parcat pe locul care crede ca este al lui, doar pentru ca acolo parca el de obicei (de-o viata cum se mai spune).

Ce poti sa faci daca cineva ti-a ridicat stergatoarele?

Daca consideri ca nu ai avut nicio vina si totusi cineva ti-a ridicat in mod abuziv stergatoarele, cel mai bine ar fi sa discuti civilizat cu persoana in cauza pentru a afla motivul si a rezolva problema amiabil. Violenta in astfel de cazuri nu poate decat sa inrautateasca lucrurile si eventual pe viitor sa te trezesti si cu pagube la masina si nu doar cu niste stergatoare saltate.

Ce faci daca nu stii cine ti-a ridicat stergatoarele?

Daca ai prea mult timp liber poti sa iti urmaresti masina pana ce vezi exact cine are acest obicei prost. Evident ca va trebui sa parchezi in acelasi loc.

O solutie mai practica este insa montarea unei camere video astfel incat sa poti vedea exact cine iti ridica stergatoarele, fara sa stai la panda. Poti folosi o camera video auto pe care sa o pui in masina intr-un loc mai ferit si sa o pornesti imediat dupa ce ai parcat sau poti sa folosesti o camera video obisnuita cu trepied sau chiar un webcam cu care sa filmezi pe geam de acasa, daca ai vedere directa asupra masinii.

Din pacate o plangere la politie nu prea ajuta daca actiunea nu a produs nicio dauna. Ba chiar au fost cazuri in care politia „le-a ras in nas” celor care s-au plans de asa ceva.

Articole similare
Automat de parcare mazgalit in IOR

Automatele de parcare din Titan au inceput deja sa fie vandalizate!

Desi inca nici nu au fost puse in functiune, automatele de parcare din zona parcului Titan (IOR) au inceput sa fie deja vandalizate!

Automate plata parcare in Titan (IOR)

Automate de plata parcare in Titan – Bucuresti!

Tocmai ce am vazut ca au aparut automate de plata parcare in zona Titan, mai exact in parcarile de lanca parcul IOR

Senzor parcare oglinda

Cred ca mi-ar prinde bine niste senzori de parcare!

Desi mi se pareau inutili sau doar un moft, in ultima vreme consider senzorii de parcare un moft necesar!

3 comentarii
  1. Adrian Pusca spune:

    Se practica :), e mai bine sa previi daca poti eventualele probleme de genul. Asa ca atentie unde parcati, acesta este principalul motiv

  2. ion vasile morariu spune:

    Mai bine sa parcheze regulamentar si dupa acea „ghiolbanii” vor deveni mai prietenosi.

  3. Viorel spune:

    Asta daca mai ai unde parca regulamentar in Bucuresti. Ca unii stiu sa ia banii pe impozite la masini, roviniete dar nu stiu sa faca și altceva in schimb pentru acești bani. ………a stiu……sa-i fure

Adauga un comentariu