Cum conduc taximetristii in Bucuresti?

Cum conduc taximetristii in Bucuresti

Am circulat des cu taxiul prin Bucuresti, in special in perioadele cand nu am avut masina personala. Pot spune ca am la activ cateva sute bune de curse cu taxiul in Bucuresti. Am preferat in general anumite companii de taxi, insa cred ca am trecut prin suficiente experiente incat sa-mi formez o idee despre cum conduc taximetristii in Bucuresti.

S-a format perceptia ca taximetristii conduc foarte agresiv, ca incurca circulatia si ca produc tot felul de incidente nedorite. Oare acesta sa fie adevarul?

Iata care este parerea mea despre cum conduc taximetristii in Bucuresti:

Da, in Bucuresti sunt foarte multe taxiuri, care mai sunt si galbene, motiv pentru care este usor sa remarci cand unul face vreo prostie. Asta nu inseamna ca alti soferi nu fac tampenii in trafic, doar ca nu pot fi catalogati la fel de usor.

Am patit sa dau si peste taximetristi dubiosi, insa in general nu am avut probleme de niciun fel. Nu mi-a comentat nimeni cand nu am avut sa las bacsis, dar in general am avut grija sa las ceva, iar daca cursa a costat 6 lei am lasat totusi 10 pentru deranj. Eu recunosc ca nu as face meseria asta la preturile care sunt acum pe piata, exceptandu-i pe cei cu preturile nesimtite.

Totusi sunt si unii taximetristi care probabil isi merita soarta. Am mers in masini care mai aveau putin si se dezintegrau, am dat peste taximetristi mizerabili, care fumau de rupeau in masina, care ascultam manele sau vorbeau tare la telefon, ca si cum ar fi singuri in masina. Totusi acestea au fost cazuri rare si in general taximetristii peste care am dat au fost ok.

Taxiurile in general merg cu viteza constanta, pentru a economisi cat mai mult combustibil. De aceea unii fie se baga din scurt in fata altor masini, fie pleaca lent de la semafor, fie merg mai incet decat restul „vitezomanilor”. Insa sunt multe situatii cand taximetristii merg mult mai tare decat restul, deoarece fie se grabesc sa onoreze comenda, fie au de recuperat timpi pierduti pentru a-si face norma. Nu sunt de condamnat totusi, avand in vedere ca asa isi castiga painea. Cati melteni care nu fac bani din asta conduc ca pe circuitul de curse, desi nu se grabesc cu adevarat nicaieri? Totusi este mai usor sa remarci un taxi mergand astfel, ceea ce se adauga la parerea proasta colectiva despre taximetristi.

Este mai usor sa tinem minte experientele nedorite decat cele ce tin de normalitate sau banalitate. Acest fenomen se aplica in egala masura si experientelor mersului cu taxiul. Poate si de aceea sa existe o perceptie negativa despre taximetristi?

Pentru a evita pe cat posibil problemele, recomand fie sa apelezi la companiile de taxi cunoscute, insa in general comenzile prin aplicatii, unde poti vedea profilul taximetristului, sunt foarte sigure. Daca esti nevoit sa iei un taxi de pe strada, uita-te mai intai la sofer si cat de cat si la masina inainte de a urca. In general iti poti da seama de la prima vedere daca este ok sau nu.

Tu ce parere ai despre taximetristi?

Articole similare
Pareri despre Uber in Romania

Pareri despre Uber in Romania

Hai sa dezbatem in acest articol cateva pareri despre Uber in Romania, cat de legal ar trebui sa fie si daca taximetristii au motive sa fie nemultumiti

Un taximetrist refuza comanda pe strada

Ce faci daca un taximetrist refuza sa te ia de pe strada?

Stiai ca, daca un taximetrist refuza sa te ia de pe strada, poti sa suni la 112 si sa-l reclami, acesta riscand sa-si piarda licenta?

Aplicatii de taxi pentru mobil

Aplicatii de taxi pentru mobil

Au aparut o multime de aplicatii de taxi pentru mobil, astfel ca am intocmit o lista cu cele mai populare pe platforma Android.

Adauga un comentariu