Pareri despre Uber in Romania

Pareri despre Uber in Romania

Se tot discuta daca este legal sa nu ca un serviciu de ride sharing precum Uber sa functioneze in Romania. Peste tot citesc nemultumiri ale unora, insa parca prea putini inteleg faptul ca un astfel de serviciu este genial, creand o situatie in care toate partile au de castigat! Haideti sa dezbatem in cele ce urmeaza, cateva pareri despre Uber in Romania.

Cum functioneaza Uber pentru calatori?

Simplu! Instalezi aplicatia Uber pe telefonul tau, introduci toate datele necesare (inclusiv datele unui card bancar), apoi „comanzi” o masina care sa te duca acolo unde ai nevoie, toate informatiile fiind complet transparente.

Banii pentru calatoria cu Uber iti sunt luati direct de pe card conform sumei prestabilite in aplicatie.

Soferul de Uber trebuie sa fie entitate juridica si sa plateasca taxe la stat, iar cum toate platile sunt facute cu cardul prin banca, nu prea exista loc de fraude.

De ce sunt nemultumiti taximetristii?

Mi se pare logic ca un taximetrist care s-a chinuit sa obtina licenta de taxi si a „prestat” ani de zile pe bani putini sa fie nemultmuit ca cineva poate fara experienta lui sa-i ia painea de la gura. Este greu ca dupa ani de chin sa accepti ideea ca un alt model de business poate functiona mai bine decat ce stiai tu.

Totusi cine ii opreste pe taximetristi sa treaca la Uber? Aaa, majoritatea au niste harburi de masini care pun vietile oamenilor in pericol si nu ar fi acceptate in veci in sistemul Uber? Sau poate ca pe multi nu ii ajuta nici fata sau faptul ca nu stiu sa foloseasca un computer ca sa isi faca un cont de Uber si un PFA amarat?

In Romania este greu sa acceptam ca se poate trai mai civilizat si ne este imposibil sa acceptam ca exista corporatii uriase care ne ajuta de bine de rau sa facem asta. Cum ar arata lumea fara evolutia tehnologica si corporatii? Ar fi fost mai bine sa fi ramas la munca campului si la crescut animale, in timp ce altii incearca sa cucereasca spatiul? Sau poate si-ar fi facut fiecare un mic Uber in ograda lui…

De ce unii aleg sa mearga cu Uber?

Din nou este simplu! Toti soferii si toate masinile care intra in Uber sunt strict verificate si analizate inainte de a fi acceptate. Cu alte cuvinte daca ai un Logan jegos cu kilometrajul dat peste cap, care troncane din toate incheieturile, nu vei putea sa iesi din „confortul” de a fi taximetrist. Insa daca ai tot un Logan mai nou, ingrijit frumos si mai stii sa legi si doua vorbe, ai mari sanse sa fii aceptat si sa scoti si bani frumosi prin Uber.

Deci unii merg cu Uber deoarece este un mijloc de transport normal, curat, prietenos si simplu de utilizat! Da, este ceva mai scump, insa este de la sine inteles si de ce!

Uber nu le poate lua taximetristilor painea de la gura daca acestia se adapteaza si ofera conditii normale de transport la bani mai putini. Insa daca atunci cand ai nevoie de un taxi stai jumatate de ora pana il gasesti, iar cand il gasesti este o hazna nenorocita, atunci unde este corectitudinea si legalitatea?

Parerea mea este ca orice taximetrist mai inteligent se poate adapta astfel incat sa treaca si el la Uber sau sa le faca pe ambele in functie de situatie! Dar este mai simplu sa criticam corporatiile!

Articole similare
Meltenii care dau flash-uri pe sosea

M-am saturat de meltenii care dau flash-uri pe sosea ca sa ma dau la o parte!

M-am saturat sa tot primesc flash-uri pe sosea de la tot felul de specimene care se grabesc mai tare decat permite legea si bunul simt

Pareri IKEA Romania client service

Pareri IKEA: cel mai prost client service post vanzare, livrare comanda anulata

Am avut cea mai neplacuta experienta cu IKEA, in urma unei comenzi scumpe nelivrate la timp. Pareri IKEA si livrare comanda anulata.

De ce nu am avut conditii decente de trafic iarna in Bucuresti?

Tu de ce crezi ca nu am avut conditii decente de trafic iarna aceasta in Bucuresti? De ce nu meritam o deszapezire decenta a orasului?

Adauga un comentariu