Cat costa un Ford Focus 2008 – 2009 second hand?

Ford Focus 2008 second hand

Imi aduc aminte cu nostalgie de zilele in care stateam si cautam pe net masina mult visata. Nu a trecut mult de atunci, dar imi pun deja problema cat mai valoreaza un Ford Focus din 2008 – 2009 second hand acum.

Piata auto este in continua schimbare. Preturile masinilor second hand variaza in functie de cererea pietei, de oferta, de anotimp, de modelele noi care apar, etc.

2013 a fost un an in care masinile second hand din Romania s-au vandut mai bine decat cele noi. O fi bine, o fi rau, nu stiu ce sa zic. Stiu doar ca nu este ieftin sa cumperi o masina si sa o intretii, iar una noua implica cele mai mari costuri.

In primavara lui 2012, cand m-am decis sa-mi cumpar propria masina, am studiat piata auto cat de mult s-a putut: am intrat pe majoritatea site-urilor de anunturi auto, am comparat ofertele de la diversi dealeri, am fost prin targuri, am intrebat cunostintele. Am constatat rapid ca existau o multime de Ford-uri care asteptau sa fie cumparate si mi-am facut o idee despre cat valoreaza un Ford Focus 2 second hand.

Acum, la inceputul lui 2014 am studiat din nou piata auto second hand pentru modelul Ford Focus 2, si am gasit cateva oferte interesante.

Ma voi referi in acest articol la modelele Ford Focus din 2008 si 2009, pe benzina si diesel cu un numar maxim de 100.000 km la bord, fara probleme tehnice si la care nu trebuie platita taxa de prima inmatriculare. Am luat ca referinta anunturile de pe Autovit.ro, Auto.ro si TiriacAutoRulate.ro.

Ford Focus 2009 interior - second hand

Cat costa un Ford Focus 2008 – 2009 second hand in Romania?

Pretul corect variaza intre 5000 si 7000 de euro, in functie de kilometrii parcursi, motorizare si nivelul de echipare al autovehiculului. Modelele Giha sau Titanium costa ceva mai mult. De asemenea, conteaza daca masina este vanduta de un dealer care ofera garantie si factura, sau daca vanzatorul este o persoana fizica si nu poate oferi garantii.

Eu mi-am cumparat Ford-ul pe firma si am ales Tiriac Auto Rulate pentru siguranta si deducerea TVA-ului. La acest dealer pretul unui Ford Focus 2 in stare foarte buna poate ajunge insa pana la 8000 de euro, negociabil. Totusi in schimbul acestei diferente de pret ai siguranta ca este o masina verificata tehnic si ca are kilometrii reali.

La 2 ani de cand mi-am cumparat Ford Focus-ul am constatat ca pretul de vanzare la mana a doua a aceluiasi model a scazut foarte putin. Mi se pare destul de interesant fenomenul avand in vedere ca practic masinile sunt mai vechi, dar in acelasi timp pare logic deoarece a crescut cererea de masini second hand.

Daca esti interesat de cumpararea unei masini la mana a doua, am scris aici cateva lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand o alegi.

Articole similare
Ford Focus 3 diesel second hand

Noua mea masinuta: Ford Focus 3 diesel second hand

Iata al doilea Ford Focus din viata mea: de data aceasta un Ford Focus 3 diesel second hand, 2013, luat de la o firma de leasing operational din Romania

Kilometraj Ford Focus 2

111.000 km and counting

Masinuta merge bine chiar daca au trecut peste ea 6 ani si 111.000 km…

Ford Focus 3 Facelift 2014

Primele pareri despre noul Ford Focus 3 Facelift 2014

Primele mele pareri despre noul Ford Focus 3 Facelift 2014: aspect general, grila radiator, interior, imbunatatiri

Adauga un comentariu