Primele pareri despre noul Ford Focus 3 Facelift 2014

Ford Focus 3 Facelift 2014

Acum cateva zile a avut loc prezentarea noului Ford Focus 3 Facelift 2014, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Se pare ca noul Focus are un look mult mai apropiat de noul design al brandului Ford, in primul rand datorita grilei de radiator in stil Aston Martin. Practic, Ford Focus va avea acum aceeasi identitate cu noul Ford Fiesta si viitorul Ford Mondeo.

Grila radiator Ford vs Aston Martin

Asemanarea grilelor de radiator de pe autovehiculele Ford cu cele apartinand marcii Aston Martin nu este intamplatoare. Noul designer auto de la Ford a lucrat pentru Aston Martin in trecut, iar compania Ford detine o parte din Aston Martin.

Spate Ford Focus 3 Facelift 2014 Ford Focus 3 Turnier Facelift 2014

Criticii spun ca noul design creeaza un aspect mai agresiv (prin alungirea farurilor) dar in acelasi timp clasic (datorita grilei de radiator). Mie personal mi se pare putin exagerata cromarea grilei, dar probabil ca versiunile mai ieftine vor avea aceasta grila de culoare neagra.

Ford Focus a devenit cea mai bine vanduta masina la nivel mondial, depasind astfel Toyota Corolla.

Iata cum arata interiorul noului Ford Focus:

Interior Ford Focus 3 Facelift 2014

Interiorul noului Ford Focus aduce multe imbunatatiri, majoritatea fiind bazate pe feedback-ul primit de la conducatorii modelului anterior. In primul rand, noul bord este mult simplificat si ofera un aer mai profesional din punctul meu de vedere. Atunci cand am vazut pentru prima oara bordul Focus-ului 3 din 2011 mi s-a parut ca este al unei masini de jucarie, prin comparatie cu cel de pe Ford Focus 2. Acum se pare ca cei de la Ford au schimbat radical aceasta senzatie, folosind materiale mai calitative si un alt layout al comenzilor.

Alte imbunatatiri ale modelului din 2014 de Ford Focus:

Interior Ford Focus 3 Facelift 2014 - zona volan

Pe noul Ford Focus vor exista si motoare noi, cum ar fi cel de 1.5L EcoBoost avand 150 sau 180 cai putere!

Un lucru important de stiut este ca Ford a imbunatatit partea de directie, deoarece multa lume s-a plans de scaderea preciziei acesteia pe modelul anterior (Mk3).

Fiind conducator de Ford Focus, nu pot decat sa ma bucur ca cei de la Ford au venit cu astfel de imbunatatiri si ca lumea la nivel global apreciaza atat de mult acest model de masina.

Tie cum ti se pare noul model de Ford Focus?

Articole similare
Ford Focus 3 diesel second hand

Noua mea masinuta: Ford Focus 3 diesel second hand

Iata al doilea Ford Focus din viata mea: de data aceasta un Ford Focus 3 diesel second hand, 2013, luat de la o firma de leasing operational din Romania

Dauna totala Ford Focus 2

Am facut masina dauna totala – Ford Focus 2

Nu te baza niciodata pe faptul ca ai suficienta experienta in condus! Dauna totala nu iarta

Kilometraj Ford Focus 2

111.000 km and counting

Masinuta merge bine chiar daca au trecut peste ea 6 ani si 111.000 km…

Adauga un comentariu