De ce nu am avut conditii decente de trafic iarna in Bucuresti?

Asistam la vremuri “interesante” din toate punctele de vedere. La nivel politic si social vedem cu totii ce se intampla, in timp ce la nivel tehnologic evolutia lucrurilor se face cu un ritm ametitor, chiar daca poate nu vedem inca cu ochii nostri impactul acesteia.

Cu toate acestea, in tarisoara noastra avem parte continua de “surprize”! Am pus in ghilimele deoarece nu au fost niciodata niste surprize. Pur si simplu cred ca suntem considerati un popor de mana a 3-a, care poate sa suporte orice si care nu merita sa traiasca civilizat.

De exemplu, dupa o iarna in care deszapezirea in Bucuresti s-a facut intr-un stil nesimtit de prost, abia acum cand nametii au inceput sa se topeasca si primavara bate la usa, primaria sectorului 4 s-a trezit sa incheie un contract pentru strangerea si transportul zapezii (vezi sursa informatiei).

De ce nu s-a carat zapada imediat ce s-au format muntii de nameti in capitala?

De ce a trebuit sa suportam un trafic infernal timp de cateva saptamani, cand autoritatile puteau sa faca acest lucru atunci cand aveam cu adevarat nevoie?

De ce ca pietoni am fost nevoiti toata iarna sa inotam prin nameti la propriu ca sa ne deplasam, sau sa mergem la un loc cu masinile, expunandu-ne la tot felul de pericole?

De ce primariile au apelat la simtul nostru civic, de a ne deszapezi singuri caile de acces, dar nimeni nu ne-a oferit suport logistic astfel incat zapada sa nu o dam in strada sau la vecini?

De ce in alte tari se poate circula civilizat, chiar si in conditii de iarna, iar la noi deszapezirile se fac ca acum 50 de ani? Cum altii pot avea tehnologia necesara pentru deszapezire, dar noi nu?

Cum este posibil sa se faca licitatii pentru decoratiuni urbane in valoare de zeci de milioane de euro in conditiile in care ne lipsesc conditiile elementare de transport civilizat?

Probabil ca nu vom intelege prea curand realitatea din spatele acestui fenomen de bataie de joc la adresa noastra, dar oricare ar fi acela nu putem sa asteptam la infinit sa facem si noi parte cu adevarat din lumea civilizata.

Tu ce parere ai?

Articole similare
Meltenii care dau flash-uri pe sosea

M-am saturat de meltenii care dau flash-uri pe sosea ca sa ma dau la o parte!

M-am saturat sa tot primesc flash-uri pe sosea de la tot felul de specimene care se grabesc mai tare decat permite legea si bunul simt

Pareri IKEA Romania client service

Pareri IKEA: cel mai prost client service post vanzare, livrare comanda anulata

Am avut cea mai neplacuta experienta cu IKEA, in urma unei comenzi scumpe nelivrate la timp. Pareri IKEA si livrare comanda anulata.

Pareri despre Uber in Romania

Pareri despre Uber in Romania

Hai sa dezbatem in acest articol cateva pareri despre Uber in Romania, cat de legal ar trebui sa fie si daca taximetristii au motive sa fie nemultumiti

Adauga un comentariu