Ce faci daca un taximetrist refuza sa te ia de pe strada?

Un taximetrist refuza comanda pe strada

Conform legii, toti taximetristii trebuie sa porneasca aparatul de taxare si nu au voie sa refuze niciun client atata timp cat nu are o alta comanda.

Daca un taximetrist te refuza, poti suna la 112 si reclama problema, specificand numarul de inmatriculare si numarul licentei de pe usa taxiului. Legea permite autoritatilor sa amendeze si sa suspende licenta taximetristului in culpa.

Cel putin in Bucuresti, se practica des ca taximetristii sa nu accepte o comanda, fie deoarece nu este pe „traseul” lor, fie distanta li se pare prea scurta. In astfel de situatii, unii taximetristi sunt dispusi sa „onoreze” cursa doar daca nu pornesc aparatul si cer o suma de bani mult mai mare decat pretul real.

Aceste practici sunt demne de evul mediu si nu ar trebui tolerate intr-o societate care se vrea evoluata!

Putem intelege ca sunt situatii in care conditiile de trafic sunt foarte dificile (perioada sarbatorilor, vreme foarte nefavorabila, ore de varf, zone extrem de aglomerate), dar in acest caz taximetristii care nu vor pot alege sa stea frumos acasa! Oricine ar vrea sa fie platit dublu in zilele proaste, nu doar taximetristii! Cu toate acestea tu castigi dublu cand ninge afara, de exemplu?

Deci, ce ar trebui sa faci daca un taximetrist refuza sa te ia de pe strada?

  1. Sa faci o poza la nr. de inmatriculare si la nr. licentei de pe usa, sau sa le notezi undeva.
  2. Sa suni la 112 si sa reclami inconvenientul, specificand datele respective.

Este atat de simplu!

Astfel, in timp avem sanse sa scapam de asemenea specimene de pe strazi si sa avem parte de servicii normale, pe care sa ne putem baza.

Alternative la taxiurile conventionale ar fi serviciile premium, de genul Uber sau Black Cab, dar, este adevarat, costa ceva mai mult.

Tu cum reactionezi daca intalnesti un taximetrist care refuza sa te ia sau iti cere o suma fixa de bani, fara sa porneasca aparatul de taxat?

Articole similare
Pareri despre Uber in Romania

Pareri despre Uber in Romania

Hai sa dezbatem in acest articol cateva pareri despre Uber in Romania, cat de legal ar trebui sa fie si daca taximetristii au motive sa fie nemultumiti

Cum conduc taximetristii in Bucuresti

Cum conduc taximetristii in Bucuresti?

Se zice ca taximetristii conduc agresiv, incurca circulatia, produc incidente, dar stim cu adevarat cum conduc taximetristii in Bucuresti?

Aplicatii de taxi pentru mobil

Aplicatii de taxi pentru mobil

Au aparut o multime de aplicatii de taxi pentru mobil, astfel ca am intocmit o lista cu cele mai populare pe platforma Android.

1 comentariu
  1. marius spune:

    trebuie reclamat la primarie, de acolo isi iau autorizatia de taxi. de multe ori uber sau bolt sunt mult mai ieftine, curate, soferii educati, nu muzica, manele si transpiratie, ba si fumat in masina.

Adauga un comentariu