Cele mai tari masini chinezesti

Cele mai tari masini chinezesti

In acest articol vei vedea cele mai tari masini chinezesti, unele reprezentand un adevarat pericol pentru ceilalti producatori activi pe piata europeana.

China a devenit nu de mult cel mai mare producator de masini din lume, avand inca din 2009 cea mai mare piata auto la nivel mondial. Nu e de mirare, avand in vedere dezvoltarea tehnologica din ultimii ani si numarul extrem de mare de locuitori ai tarii.

Iata cateva dintre cele mai tari masini chinezesti:

Great Wall Hover CUV

Masina Chinezeasca Great Wall Hover CUV

O masina chinezeasca cu care ne-am obisnuit si in Romania este Hover CUV, produsa de compania Great Wall. Desi nu ofera aceleasi performante si fiabilitate ca alte marci, pretul este unul foarte mic pentru un SUV, motiv pentru a fost bine primita pe piata din Europa.

MG 6

Masina Chinezeasca MG Rover (MG6)

Compania britanica MG a fost cumparata in 2005 de Nanjing Automobile Group, iar in 2010 a produs un nou autovehicul sub marca MG.

Qoros 3 Sedan

Masina Chinezeasca Qoros 3 Sedan

Pentru prima oara in istoria auto o companie chinezeasca reuseste sa produca o masina capabila de 5 stele la EuroNCAP. Qoros 3 este destinata pieteie europene, fiind proiectata din start in acest sens. Masina este una de calitate premium, cu motorizare decenta si finisaje superioare.

SAIC Roewe

Masina Chinezeasca SAIC Roewe

Compania din China SAIC a cumparat drepturile tehnologice de la Rover in urma cu cativa ani, iar in prezent produce masini suficient de capabile sa poata fi vandute pe pietele externe, insa sub marca MG.

Tong Jian S11

Masina Chinezeasca Tong Jian S11

Aceasta masina reprezinta un prototip cu propulsie hibrida produs in 2009 de Universitatea din Tongya, cu design inspirat din supercar-urile europene (Ferrari si Audi).

Geely Tiger GT

Masina chinezeasca Geely Tiger GT

Acest concept a facut furori la Shanghai Auto Salon, avand un design original (chinezesc 100%) si foarte putine probleme de ordin tehnic care ar putea impiedica lansarea in productia de serie.

 

Articole similare
Tiriac Collection

Am vizitat expozitia auto Tiriac Collection din Bucuresti

Am ajuns in sfarsit sa vizitez si eu expozitia auto Tiriac Collection, unde am vazut peste 200 de bijuterii pe patru roti

Bugatti - motor hibrid

Succesorul lui Bugatti Veyron va fi un Bugatti hibrid!

Chiar daca ultimul model de Bugatti Veyron are 1200 de cai, inca 300 in plus nu strica pe urmatorul Bugatti hibrid, care va fi lansat in anul 2015

Clubul 400 km/h - cele mai rapide masini de pe Terra

Clubul 400 km/h – cele mai rapide masini de pe Terra

Care sunt cele mai rapide masini din lume si ce performante incredibile au (Bugatti, Koenigsegg, SSC, Saleen, etc.)

Adauga un comentariu