Atentie cum circuli iarna pe sosele! (video accidente)

Atentie cum circuli iarna pe sosele

Condusul pe timp de iarna nu este tocmai ca o plimbare prin parc. Gheata, zapada, ceata, viscolul sau noptile lungi iti pot oferi nenumarate ocazii sa intri in belea atunci cand esti la volan.

In filmarile de mai jos poti vedea cat de periculos este sa circuli iarna pe sosele, in conditii proaste meteorologice.

Iata un carambol masiv de masini petrecut in SUA pe autostrada iarna. Din pacate majoritatea oamenilor nu sunt constienti de riscuri si continua sa goneasca cu viteza chiar daca pe jos este gheata!

Vezi mai jos o compilatie de derapaje necontrolate pe timp de iarna. De ce unii conduc atat de iresponsabil, probabil fara anvelope bune de iarna si cu viteza mult mai mare decat permite soseaua?

Ceata este „criminala” pe autostrada. Stim asta din nefericire si in Romania, insa in Slovenia a situatia a fost catastrofala pentru vreo 70 de masini, dupa cum se poate vedea in clipul de mai jos. Este atat de greu sa mergem cu viteza mica atunci cand nu avem vizibilitate? Din pacate selectia naturala nu ne iarta niciodata.

In toate partile lumii se intampla astfel de accidente din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum! De exemplu mai jos poti vedea un accident produs  pe o autostrada din UK, pe fondul poleiului „invizibil”. Totusi cand stii ca este frig si pe jos este umed, cum poti sa mergi ca un animal?

Accidentele „cauzate” de vremea rea nu sunt de fapt cauzate de natura, ci tot de oameni! E ca si cum ai merge cu 200 la ora prin oras si ai zice ca nu ti-ai dat seama cum de nu ai putut sa franezi cand s-a pus rosu la semafor si ai spulberat toata intersectia!

Tocmai de aceea sta numai in responsabilitatea noastra sa evitam astfel de accidente, prin adaptarea vitezei si a stilului de condus la conditiile de drum, prin echiparea corespunzatoare a masinii pentru iarna si prin atentia mult sporita la drum!

Articole similare
Review Garmin VIRB X XE

Pareri despre camera video auto Garmin VIRB XE (review)

Pareri despre camera video auto Garmin VIRB XE, demonstratii video, review camera de actiune Garmin VIRB

De ce nu am avut conditii decente de trafic iarna in Bucuresti?

Tu de ce crezi ca nu am avut conditii decente de trafic iarna aceasta in Bucuresti? De ce nu meritam o deszapezire decenta a orasului?

Cum se face deszapezirea la noi in comparatie cu altii?

In fiecare an ne lovim de aceeasi problema: vine iarna si nu stim cum se face deszapezirea drumurilor, cum de la altii se poate si la noi nu!

Adauga un comentariu