Arborele cu came antreneaza?

Desen arbore cu came

Arborele cu came antreneaza?

a) ventilatorul radiatorului
b) pompa de ulei
c) ruptorul-distribuitor

Raspuns corect: b si c (pompa de ulei si ruptorul-distribuitor).

Aceasta intrebare face parte din intrebarile de mecanica ale examenului teoretic pentru obtinerea permisului auto, categoriile C si C1.

In functie de autoturism, arborele cu came antreneaza mai multe mecanisme care permit functionarea motorului. Principalele componente actionate de arborele cu came sunt tachetii, care se ocupa cu deschiderea si inchiderea supapelor. Mai multe detalii despre functionarea arborelui cu came aici.

Arborele cu came este antrenat la randul sau de arborele cotit al motorului, prin intermediul unei curele dintate sau a unui lant (in functie de tipul de distributie).

De fapt, la motoarele cu ardere interna (motoarele termice), responsabil pentru functionarea pompei de ulei si a distribuitorului este arborele cotit. Arborele cotit se afla in partea de jos a motorului si este responsabil de transmiterea miscarii de translatie a pistoanelor in miscare de rotatie, miscare ce va fi folosita in continuare la deplasarea autevehiculului.

Articole similare
Cel mai mare motor din lume tras de un tir

Cel mai mare motor cu ardere interna din lume

Vezi care este cel mai mare motor cu ardere interna din lume, specificatiile tehnice, consumul, dar mai ales pe ce tip de vehicul se poate monta. Cool!

Asamblare motor BMW

Asamblare motor BMW pe linia de productie (video)

Iata un video foarte interesant despre tehnicile de asamblare ale unui motor BMW de 2 litri TwinPower Turbo.

Motor Porsche Carrera vechi demontat

Dezasamblare motor Porsche Carrera

Iata un video foarte interesant care prezinta pas cu pas dezasamblarea unui motor de 3,2L apartinand unui Porsche Carrera.

Adauga un comentariu