Cum se face deszapezirea la noi in comparatie cu altii?

In fiecare an asistam la acelasi fenomen: ninsoarea! Nu suntem o tara bananiera decat la nivel economic. Din punct de vedere meteorologic avem cateva luni pe an IARNA. O consecinta ciudata a iernii este ca ninge, iar atunci cand ninge zapada se depune: pe strazi, pe trotuare, pe masini, peste tot.

Cum se face ca desi mereu intampinam aceleasi probleme, deszapezirea se face la fel de prost ca acum 20 de ani?

Unde este evolutia fireasca a unei societati care se vrea occidentalizata si evolutata?

Unde sunt frezele care incarca zapada direct in camioane care mai apoi sa o duca in afara oraselor, pe miile de hectare de terenuri goale?

Deszapezire urbana

Iata cum se face deszapezirea la „altii”!

De ce nu se lucreaza noaptea astfel incat dimineata, cand toata lumea are nevoie sa se duca la serviciu, sa aiba cat de cat pe unde sa circule?

Incarcare zapada in camion

Deszapezire nocturna la „altii”!

La noi iarna, atunci cand avem „ghinonoul” sa ninga mai mult de o zi, oamenii ajung sa mearga pe jos pe carosabil in timp ce 90% din masini raman blocate in parcari. De fapt este mult spus parcari, pentru ca nu avem asa ceva in realitate, masinile fiind parcate care pe unde apuca!

CNADNR se pricepe sa plateasca studii de fezabilitate si achizitii de echipamente, dar oare le face cand si cum trebuie?

Poate sunt eu prea pretentios, dar ma astept ca dupa atatia ani de capitalism sa putem deszapezi un oras peste noapte folosind tehnologia obisnuita: freze, camioane, oameni!

Cum se face deszapezirea in SUA

Deszapezire cu freza in SUA

Desigur ca si noi suntem de vina! Toate trotuarele din jurul blocurilor sunt inghetate, toti aruncam zapada in „curtea vecinului” sau din nou pe strada.

Poate sunt eu prea pretentios…

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.