Simulatoare auto impresionante din industria jocurilor

Simulator auto fizica jocuri

Simulatoarele auto devin din ce in ce mai impresionante pe masura ce tehnologia din industria jocurilor progreseaza. Nume mari precum Need For Speed sau Grand Theft Auto folosesc engine-uri de fizica foarte bune, dar niciodata nu am mai vazut niste demonstratii ca in imaginile urmatoare!

BeamNG reprezinta o companie tanara din Bremen – Germania, formata din cativa oameni, care se ocupa cu dezvoltarea unui engine de simulare a fizicii in timp real. Rezultatele muncii lor sunt incredibile, si ma fac sa cred ca in viitorul nu foarte indepartat vom vedea asa ceva in jocurile auto.

Desi nu este cu adevarat un joc, simulatorul celor de la BeamNG contine si elemente veritabile de gaming, cum ar fi lumi virtuale prin care sa te plimbi, tot felul de autovehicule si diverse arene unde poti distruge masinile pana la ultima bucatica de tabla ramasa intreaga.

Mai mult, simulatorul auto ofera si un mediu sandbox unde iti poti construi propriile trasee si masini. Cool nu?

Poti descarca varianta demo sau varianta full (contra cost) de pe site-ul BeamNG.

Dar BeamNG nu este singurul simulator de fizica pentru masini. Un alt proiect care mi-a atras atentia se numeste Spin Tires si simuleaza in special dinamica rotilor autovehiculelor. Cred ca urmatorul demo video va spune totul:

Spin Tires este un simulator auto produs de o companie destul de mica numita Oove Game Studio care se implica in dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru jocuri. Mi se pare incredibil realismul cu care masinile se pot deplasa in acest demo si cat de bine este realizata aceasta in functie de suprafata de deplasare.

Exista si alte incercari ale altor companii producatoare de jocuri sau de tehnologie pentru jocuri, de a creste realismul jocurilor auto. Un alt exemplu este Project CARS (vezi site).

Acum mai multi ani am descoperit un simulator auto foarte realist pentru vremea respectiva: Live For Speed (LFS). Nici pana in ziua de astazi nu am jucat ceva care macar sa se apropie de senzatia pe care mi-a oferit-o acel jos, exceptand poate realitatea ­čÖé Daca esti si tu curios, poti downloada jocul de aici.

Este clar ca viitorul simulatoarelor auto va fi din ce in ce mai bun si abia astept sa vad astfel de tehnologii aplicate si in jocurile renumite.

Articole similare
Need for Speed - Precomanda Noiembrie 2015

Need for Speed – Precomanda Noiembrie 2015

In noiembrie 2015 se lanseaza noul Need for Speed pe care il poti deja cumpara la precomanda

GTA 5 - unul dintre cele mai bune jocuri

De ce este GTA 5 unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile?

Afla de ce este GTA 5 considerat pe buna dreptate unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile

GTA V pentru PC, PS4, Xbox One

GTA V pentru PC, PS4 si Xbox One

In sfarsit se va lansa jocul GTA V pentru PC, PS4 si Xbox One. Asteptarea a luat sfarsit pentru fanii Grand Theft Auto care nu detin PS3 sau Xbox 360

Adauga un comentariu