In sfarsit s-a inaugurat pasajul Vacaresti (Mihai Bravu)

Pod vacaresti in lucru

In sfarsit a fost inaugurat pasajul Vacaresti – Mihai Bravu – Splaiul Unirii din Bucuresti, sau podul Vacaresti cum i se mai zice!

Asa cum suntem obisnuiti in Romania, cand vine vorba de dezvoltari de infrastructura trebuie sa treaca ani buni pana sa se miste lucrurile. Pasajul Vacaresti nu face exceptie de la regula: i-au trebuit vreo 4 ani doar ca sa fie inaugurat un singur sens! Cu toate acestea primaria ne asigura ca la finalul acestui an (2014) vom circula si pe celalalt sens.

Pasajul Vacaresti inaugurat

Pasajul Vacaresti va permite fluidizarea traficului dinspre Piata Sudului catre soseaua Mihai Bravu si invers, insa dupa parerea multora acesta este un proiect care a facut mai mult rau decat va face bine, avand in vedere ca traficul a fost practic blocat atatia ani, la orele de varf. Mai mult, acest pasaj nu va face decat mutarea cozilor interminabile spre Piata Sudului sau intersectia Mihai Bravu – Calea Vitan.

Pasaj Vacaresti - Mihai Bravu circulat

Eu personal am trecut de sute de ori in ultimii ani prin zona Vacaresti – Mihai Bravu – Splaiul Unirii si pot spune ca traficul a fost un cosmar in timpul lucrarilor la pod. Traversarea acelei zone se facea in cel putin 15-20 de minute! Inainte de a fi demarate lucrarile la pod, traversarea se facea in maxim 5 minute, indiferent de trafic! Mi-e greu sa cred ca acest pasaj va fluidiza atat de mult traficul incat voi putea ajunge la o ora de vaf de la Piata Sudului la Dristor in 5 minute, asa cum ar fi normal. Tind mai mult sa cred ca se vor forma niste cozi interminabile la semafoarele din intersectiile mai sus mentionate.

Podul Vacaresti - coborare spre Mihai Bravu

Momentan insa mai avem de asteptat cel putin pana la finalul anului pentru a vedea utilitatea reala a acestui pasaj, dupa ce vor fi finalizate lucrarile si pentru celalalt tronson. Sa speram insa ca nu se va intampla ca in cazul primului: sa dureze 4 ani constructia unui amarat de pod, paralizand circulatia din zona si nervii oamenilor!

Sub podul Vacaresti - Splaiul Unirii

Daca esti din Bucuresti si circuli prin aceasta zona, ce parere ai despre podul Vacaresti?

Articole similare
Meritam sa avem autostrazi in Romania?

De ce nu meritam sa avem autostrazi in Romania?

Stam aproape cel mai prost din Europa la capitolul autostrazi, ne vaitam ca nu le avem, dar meritam sa avem autostrazi in Romania?

Transfagarasan - trafic intens

Transfagarasan: drumul meu de suflet prin muntii Romaniei

Transfagarasan a fost, este si va fi unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa si reprezinta drumul meu de suflet prin muntii Romaniei

Camion plug pentru deszapezirea drumurilor

Cum ar trebui facuta deszapezirea drumurilor

In timp ce noi Romanii murim sub nameti dupa doar 2 zile de ninsoare, iata cum fac deszapezirea drumurilor altii mai destepti ca noi!

2 comentarii
  1. Indy spune:

    Apropo de asta, e foarte tare si articolul lui Cabral legat de pod: http://www.cabral.ro/din-trafic/pe-vacaresti-am-reusit-sa-avem-podul-fara-linii-drepte

Adauga un comentariu