Cel mai prost lichid de parbriz de iarna

Parbriz inghetat

In general imi cumpar cel mai ieftin lichid de parbriz de iarna. Vara nu e mare problema, dar cum a venit iarna am inceput sa ma enervez: desi pe majoritatea lichidelor de parbriz scrie ca rezista pana la -20 sau chiar -30 de grade, parbrizul infloreste imediat cum dai cu el!

Am zis ca este momentul sa cumpar un lichid mai scump! Asa ca in loc sa dau 6 lei pe un bidon de 5 litri, am dat 20 pe o punga de 4 litri! JetXpert se numea parca. Bucuros ca am facut o investitie buna il torn de seara in rezervor, dar a doua zi cand dau sa spal parbrizul surpriza: acesta a inghetat mai rau decat cel de 6 lei! Nu, nu erau -20 de grade afara. Nu erau nici macar -10… erau cam -2!

Pe punga lichidului de parbriz scria ca e cu teflon, ca protejeaza parbrizul si lamelele stergatoarelor. Ce-i drept am simtit o imbunatatire, dar la un mic calcul vedem ca intr-o iarna putem da mai mult pe lichidul de parbriz decat pe stergatoare!

Concluzia: mai bine cumpar tot lichidul ieftin decat sa dau de 5 ori mai mult pe unul care „cica” e mai bun!

Articole similare
Meltenii care dau flash-uri pe sosea

M-am saturat de meltenii care dau flash-uri pe sosea ca sa ma dau la o parte!

M-am saturat sa tot primesc flash-uri pe sosea de la tot felul de specimene care se grabesc mai tare decat permite legea si bunul simt

De ce sa porti masca de protectie in pandemie

De ce sa porti masca de protectie in pandemie COVID-19?

Argumentele mele pentru a purta masca de protectie respiratorie in vremuri de pandemie COVID-19 sau risc de infectie cu alti virusi

T.16000M Review joystick simulatoare zbor

Thrustmaster T.16000M FCS – scurt review joystick pentru simulatoare de zbor

Parerile mele despre joystick-ul Thrustmaster T.16000M FCS pentru simulatoare de zbor: constructie, aspect, ergonomie, performanta

3 comentarii
  1. Green spune:

    Am cumpărat un lichid de parbriz din Auchan, 7 lei-5 litri. Pe el scria că rezistă până la -20 de grade. La -5 grade era bocnă în bidon, mai rău și la temperaturi apropiate de zero îmi îngheța pe parbriz. O soluție sigură e să cumperi alcool (etanol nu metanol pt că e toxic) și să-l amesteci cu apă și glicerină. Atunci poți să-ți faci un lichid cu care mergi la sigur.

  2. Silviu spune:

    Tot JetXpert am folosit si eu iarna asta si s-a comportat foarte bine. Chiar restul a stat in portbagaj toata iarna si nu l-am vazut niciodata inghetat (cum am patit cu cel ieftin care era bocna in bidon).

  3. Merge Brici spune:

    Poate tine si de noroc… eu nu am avut probleme atat de mari cu lichidul ieftin, incat sa inghete in bidon, dar nici nu ma asteptam ca JetXpert sa faca floricele pe parbriz, la 20 de lei!

Adauga un comentariu