Ti-a expirat ITP-ul? Asigurarea RCA mai este valabila? Dar rovinieta?

Valabilitate ITP, RCA, Rovinieta

De cate ori nu ai stat pe ganduri daca mai ai asigurarea RCA valabila sau daca ti-a expirat ITP-ul? Ai patit sa iesi cu masina din oras si nu ai fost sigur daca mai aveai valabila rovinieta?

Pentru raspunsul la aceste intrebari exista o solutie foarte simpla: verificarea online!

Valabilitatea ITP-ului, a RCA-ului si a rovinietei se poate verifica rapid pe Internet, la adresele web ale institutiilor abilitate.

Verificarea existentei sau valabilitatii inspectiei tehnice periodice (ITP) se poate face direct de pe site-ul Registrului Auto Roman (RAR), pe baza seriei Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV).

Pentru a verifica asigurarea RCA, exista o aplicatie web pusa la dispozitie de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), prin baza de date CEDAM. Verificarea valabilitatii RCA-ului se face pe baza numarului de inmatriculare sau seria de caroserie. De asemenea se poate alege data pentru care sa se verifice valabilitatea asigurarii obligatorii.

Rovinieta poate fi verificata pe site-ul CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania). De asemenea se va introduce numarul de inmatriculare al autovehiculului si seria sasiului (caroseriei).

Circularea fara ITP, RCA sau rovinieta valabile se sanctioneaza conform legii cu amenzi foarte mari, care ajung si pana la 2000 lei. Daca ai dubii in privinta valabilitatii acestor obligatii, le poti verifica rapid la link-urile de mai sus.

Articole similare
Constatare si reparatie CASCO

Acte necesare pentru constatare si reparatie pe CASCO

Afla ce acte sunt in general necesare pentru constatare si reparatie pe asigurarea CASCO

Accident 9695 - SAB 2013

Asistenta rutiera 9695: ieftin, rapid, in toata Europa

Te-ai gandit ca in Romania poate exista un serviciu de asistenta rutiera ieftin, rapid si cu acoperire in toata Europa?

Asigurari auto accident

Despre asigurari auto: RCA, CASCO, Carte Verde

Orice conducator auto trebuie sa cunoasca importanta si utilitatea asigurarilor RCA, CASCO si Carte Verde!

Adauga un comentariu