Dacia Logan STCC

Dacia Logan STCC

Iata ca si Dacia incepe sa-si puna amprenta in lumea sporturilor cu motor. Anul acesta Dacia Logan va lua startul in Campionatul Suedez de Turisme STCC (Swedish Touring Car Championship).

Masina este dotata cu un motor Nissan V6 de 3,5 litri, dispus central, ce dezvolta 400 de cai putere. Deoarece are o masa de doar 1 tona, Dacia Logan STCC atinge 100 km/h in numai 3 secunde, viteza maxima fiind de 270 km/h.

Desi masina seamana destul de bine cu o Dacia Logan, in realitate doar seamana, deoarece toata platforma tehnica este complet schimbata. Practic toate autoturismele participante la STCC impart acelasi sasiu si acelasi motor, diferentele fiind in general la nivel vizual. Mai mult, doar partea din fata si din spate sunt luate de la Dacia, in timp ce lateralele apartin mai vechiului SAAB 9-3.

Echipa care va concura cu acest model se numeste Dacia Dealer Team, iar pilotul este Mattias Andersson.

Prima cursa cu Dacia Logan STCC va avea loc in zilele de 3 si 4 mai 2013.

Articole similare
Mahindra Verito Vibe

Dacia Logan „copiata” de indieni (Mahindra Verito Vibe)

Verito Vibe este numele ultimului autoturism produs de compania indiana Mahindra, fiind aproape in totalitate copiat dupa primul model de Dacia Logan.

Dacia Sandero 2013

Noile modele Dacia in 2013

Pentru anul 2013 Dacia isi propune sa produca peste 300.000 de masini, bazandu-se pe vanzarea modelului Duster in primul rand, iar apoi pe noul Logan. Ramane de vazut daca va reusi acest target

1 comentariu
  1. Marius spune:

    Arata super bine aceasta masina, cea mai reusita Dacie. Bine ca au tunat vechia Dacie Sport 🙂

Adauga un comentariu