Cele mai tari randari 3D auto

Cele mai tari randari 3D auto

Grafica 3D ofera posibilitati nelimitate in ceea ce priveste design-ul auto iar in lumea aceasta sunt o multime de oameni foarte talentati in aceasta arta.

Desi si eu sunt pasionat de acest domeniu, nu pot spune ca mi-am dezvoltat aceasta latura suficient incat sa am cu ce ma lauda. De aceea postez lucrarile incredibile ale altor graficieni 3D, printre care se regasesc si romani de-ai nostri ­čÖé

Iata una dintre cele mai tari randari 3D auto:

Masina 3D: Lamborghini Veneno (dangeruss)

Lamborghini Veneno – model 3D realizat de dangeruss

Cat de greu este sa faci o masina 3D?

Sa creezi in 3D o masina nu este o treaba simpla. Trebuie respectate foarte bine formele si proportiile reale iar toate componentele care sunt la vedere trebuie minutios modelate. Apoi vine partea de texturare, iluminare a scenei si randarea propriuzisa, care pot dura mai mult decat modelarea pentru a ajunge la realismul imaginilor prezentate aici.

Exista multe aplicatii dedicate graficii 3D, dar printre cele mai utilizate in domeniul auto sunt: 3ds Max, Maya, Cinema 4D si Lightwave. Aceste aplicatii 3D sunt foarte scumpe, dar exista si alternative bune gratuite, cum ar fi Blender.

Pe langa partea de grafica 3D este nevoie si de un software puternic 2D, cum ar fi Adobe Photoshop, pentru crearea/editarea texturilor, compozitie, prelucrarea imaginii finale, etc.

Masina 3D: La Ferrari (jackdarton)

Ferrari La Ferrari – model 3D realizat de jackdarton

Modelarea, texturarea si randarea completa a unei masini poate dura in total sute de ore pentru a se ajunge la realismul existent in imaginile prezentate in acest articol. Desigur ca experienta graficienilor isi spune cuvantul, de aceea timpul necesar poate sa difere foarte mult de la o persoana la alta.

Masina 3D: Dacia Duster Tuning (cipriany)

Dacia Duster – model 3D realizat de cipriany

Pe langa talentul si experienta necesare, este nevoie si de un computer foarte performant. Masinile 3D foarte realiste sunt alcatuite dintr-un numar imens de poligoane, o multime de texturi de rezolutie mare, iar randarile se fac cu engine-uri specializate in iluminare globala (de exemplu VRay sau Maxwell). Toate acestea necesita multa putere de calcul si in anumite situatii si hardware specializat (sisteme multi-procesor, placi video dedicate, etc.).

Masina 3D: Pagani Zonda Cinque (nasg85)

Pagani Zonda Cinque – model 3D realizat de nasg85

Masina 3D: Pagani Zonda Cinque interior (nasg85)

Pagani Zonda Cinque (interior) – model 3D realizat de nasg85

Industria graficii 3D a evoluat foarte mult in ultimii ani. In domeniul auto acest lucru se vede foarte clar din multitudinea de astfel de creatii existente pe Internet, din reclamele care mai de care mai creative, din filmele si animatiile ce implica masini 3D, etc.

Masina 3D: Ferrari Galben (wizzoo7)

Ferrari – model 3D realizat de wizzoo7

Pentru mai multe randari 3D auto viziteaza site-ul DeviantART.

Articole similare
Pantural video 3D

Un exemplu de maiestrie 3D auto

Grafica 3D in domeniul auto nu mai este de mult o noutate. In prezent o intalnim in jocuri, reclame, filme, prezentari, animatii sau demonstratii de tuning.

Adauga un comentariu