Ce este pasiunea pentru masini?

Pasiunea pentru masini

Fiecare om este unic si simte emotia in felul lui. Cand vine vorba de masini lucrurile nu sunt diferite, astfel ca unii sunt inebuniti dupa aspect, altii dupa putere, in timp ce altii pun mare pret pe marca.

Daca o duci pe drumurile potrivite, o masina iti poate oferi senzatii uimitoare: libertate, adrenalina, liniste sufleteasca.

Insa, asemenea unui partener de viata, o masina iti poate aduce si dezamagiri atunci cand te lasa in drum, cand se strica una sau alta sau cand nu face fata solicitarilor inerente.

In orice caz, pasiunea pentru masina pe care o detii te poate face sa-ti perzi mintile: sa investesti toti banii pe care ii ai in ea, sa lasi totul pentru a o duce la timp la service, sa-i repari si cea mai mica problema si, de ce nu, sa ii aduci diverse imbunatatiri care o vor face si mai mult „a ta” (tuning).

Unii barbati si poate majoritatea femeilor nu pot intelege acest fenomen, de „iubire” a unei masini. Cu toate acestea fenomenul exista si este destul de raspandit, chiar daca comparatia cu relationarea interumana este stupida. Sunt cazuri de oameni care nu pot dormi noptile stiind ca masina are probleme si trebuie rezolvate, ca sa nu mai zic de situatiile in care unii o iau cu adevarat razna cand isi gasesc masina zgariata in parcare.

Personal nu sunt de acord cu atasamentul fata de „un fier”, dar il pot intelege.

Pentru alte persoane, pasiunea pentru masini se manifesta prin dorinta de a participa la competitii, fie in calitate de concurenti, fie ca simpli spectatori. Altii isi dedica viata unei meserii din domeniul auto: mecanica, inginerie, etc. Pe de alta parte, persoanele excentrice si cu dare de mana care au in sange aceasta pasiune pentru autovehicule detin adevarate colectii auto. Apoi mai exista si foarte multi oameni dedicati inovatiei in domeniul tehnologiei auto.

Fie ca vrem sau nu, masinile ocupa un loc important in vietile noastre si au avut poate cea mai importanta contributie la dezvoltarea civilizatiei asa cum o stim noi astazi. De aceea consider ca fara oamenii pasionati, aceasta industrie nu ar fi cunoscut un asemenea succes.

Articole similare
Reclame auto performantele tehnice dinamice

Cele mai tari reclame auto care prezinta performantele tehnice si dinamice

Vezi cele mai tari reclame auto care prezinta performantele tehnice si dinamice ale masinilor.

Testele IIHS mai tari decat Euro NCAP?

Afla ce reprezinta testele de siguranta auto IIHS si cu ce sunt diferite fata de Euro NCAP.

Ford Mustang nou vs clasic

Masina noua sau sh?

Foarte multi sunt de parere ca masina noua este cea mai buna, cea mai economica si ca niciodata o masina la mana a doua nu ar putea fi la fel. Gresit

4 comentarii
  1. Un articol foarte bun! Ai mare dreptate masinile au devenit o necesitate in ultimii ani.

  2. Razvan spune:

    Masina trebuie vazuta. sau mai bine zis tratata, ca pe un membru din familie. Apoi, multi considera masina pe care o conduci ca fiind nu doar un mijloc de transport, sau doar „un fier”, ci si un mijloc de reprezentare, sau care „spune” ce fel de om esti. Vorba aia, spune-mi ce masina conduci ca sa iti spun cine esti. In unele cazuri, oamenii se mai pot atasa de masina dupa ce au calatorit cu ea in concediu prin locuri care le-au lasat amintiri frumoase, alaturi de cei mai buni prieteni, sau dupa ce au avut prima calatorie alaturi de persoana iubita in masina respectiva. Sau de prima masina pe care au condus-o dupa ce au obtinut permisul de conducere, antrenandu-se cu ea, pentru a-si imbunatati aptitudinile de sofer.

  3. […] ce ți-am oferit acest portret al automobilistului amorezat? Dacă îl recunoști în cele mai de sus, sau măcar o parte, atunci poți afla mai mult despre ce […]

  4. Daniel Moraru spune:

    Daca aveti nevoie de o traducere rapida si buna a actelor, pentru a o putea inmatricula in Romania, recomand http://www.traduceriacteauto.ro/
    Pe mine m-au rezolvat rapid si am fost multumit. Sper sa le fie de ajutor si altora

Adauga un comentariu