Traseu Bucuresti – Varna cu masina prin Giurgiu / Ruse

Filmare traseu Bucuresti - Varna

Traseul Bucuresti – Varna este parcurs de multi romani care prefera litoralul bulgaresc. Am fost pe acest traseu la sfarsitul lui iunie 2013 si am filmat tot drumul cu camera video onboard din dotare.

Deoarece filmarea ar fi durat mai bine de 3 ore si jumatate, am pus-o „pe rapid”, mai exact la o viteza de redare de 10 ori mai mare decat cea normala. Astfel se poate vedea in numai 20 de minute tot traseul parcurs in cele 3h30min.

Filmare traseu Bucuresti – Varna:

  • Traseu parcurs: Bucuresti > Giurgiu > Ruse > Shumen > Varna
  • Distanta totala: aprox. 260 km
  • Starea drumului: buna, cu exceptia a cateva zone in care se lucra
  • Timp de stat in vama Giurgiu-Ruse: aprox. 20 min

Soseaua nu prea trece prin localitati, peisajul fiind chiar pustiu (paduri, pasuni, dealuri, etc.). Exista si autostrada intre Shumen si Varna, fara vreo taxa suplimentara. Este insa necesara vigneta bulgareasca, ce se poate cumpara imediat dupa trecerea frontierei, de la un chiosc situat la primul rond, pe partea dreapta. Tot acolo se pot si schimba lei in leva.

Despre mersul cu masina prin Bulgaria am mai scris si in acest articol.

Vezi si harta exacta a traseului.

Pe aceasta ruta nu prea am intalnit politie, dar nu recomand circularea cu viteza prea mare.

De ce litoralul Bulgariei?

In primul rand raportul calitate pret in Bulgaria este mult peste ce ofera in acest moment Romania. Pur si simplu eu nu pot compara Mamaia cu Nisipurile de Aur de exemplu, iar pentru o diferenta de cativa km in plus nu vad de ce sa platesc dublu pentru ceva mai prost in Romania.

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.