Multumiri politiei romane

Masina de politie

De dimineata, pe la 9 fara ceva, cand sa plec si eu la serviciu ca tot romanul, surpriza mare: baietii tocmai ce trageau masina de la ridicari auto langa masina mea si, cu o viteza aproape la fel de mare ca cea cu care fugeam spre ei, imi montau suportii de la macara in dreptul rotii dreapta spate.

Cand am ajuns intr-un suflet langa masina, le adresez o intrebare stupida: “Ce faceti aici?”. “Ce sa facem, va ridicam masina!”, zise un tinerel zambaret, parca satisfacut ca ajuta la aplicarea legii. Ce-i drept parcasem fix in dreptul semnului de statie de autobuz din spatele statiei, in singurul loc cat de cat ok pe care il mai gasisem seara disponibil.

Imediat m-am dus la masina de politie din spatele meu, de unde a coborat “organul” care a facut semn masinii de ridicari sa place. Mi s-a luat instant o piatra de pe suflet ca nu voi pierde ziua alergand dupa masina sau certandu-ma cu ei ca sa nu mi-o ridice. Domnul politist mi-a cerut evident actele si mi-a spus ca amenda este de 280 de lei (sau 140 in 48h) pentru parcare in loc interzis. Simtindu-ma vinovat dar si norocos ca nu mi-au saltat-o, mi-am acceptat soarta si i-am dat actele.

In timp ce politistul s-a intors la caldurica in masina lui, sa-mi scrie amenda, si eu mi-am reluat rutina zilnica (pornit motorul, curatat geamuri, etc). La final surpiza: politistul mi-a inapoiat actele dar fara nici un proces verbal si mi-a zis “Asta pentru ca este prima abatere!”. Nu a asteptat vreo spaga sau ceva “recompensa” pentru gestul sau marinimos si a demarat imediat cu masina pe care scrie “Siguranta si incredere”.

Acum ca am scapat de ridicatul masinii dar si de o amenda care pare insignifianta fata de taxa de recuperare a autovehiculului, cred ca sunt un norocos. In mod sigur ma voi gandi de doua ori inainte sa mai parchez in dreptul unei statii de autobuz sau alte mijloace de transport in comun.

Multumiri politiei romane!

Articole similare
Masini de politie tari din Romania

Cele mai tari masini de politie din Romania

Vezi cele mai tari masini de politie din Romania: Jaguar, BMW, Porsche, Lotus, Mitsubishi, Seat, Hyundai

Amenda rutiera data de politist in Romania

Amenzile rutiere din Romania – lista actualizata

Vezi lista actualizata a amenzilor rutiere de la 1 iulie 2013, conform recalcularii salariului minim brut.

Newsletter agresiv de la elefant.ro ce implica RCA si Politia Romana

Iata ce newsletter au stiut sa faca cei de la elefant.ro! Sunt curios daca au avut aprobarea Politiei Romane

2 comentarii
  1. Alina Petcu spune:

    un caz norocos, politistii au fost de treaba, nu mereu se intampla… am patit si eu ceva de genul asta dar am platit o mica amenda si am scapat de ridicatul masinii 😀

Adauga un comentariu