Cat de real este Black Friday in Romania?

Black Friday Romania

Dovada vie a faptului ca Romania a devenit o piata de consum veritabila este chiar renumitul Black Friday, care in tarisoara noastra nu se limiteaza la o singura zi, asa cum este frumos, ci la saptamani intregi de „reduceri”.

Evident ca reducerile nu sunt chiar atat de reduse iar produsele aflate in promotie nu sunt chiar cele mai grozave, dar romanul se bucura la orice atata timp cat se da ceva gratis.

Recunosc, si eu imi cumpar produse de Black Friday, insa nu pot sa nu remarc faptul ca la noi inca se dau tepe atunci cand vine vorba de reduceri. Nu pot sa accept ideea ca unele magazine cresc preturile cu cateva zile inainte de Black Friday, pentru ca apoi sa le scada inapoi sub pretextul marii reduceri.

La fel ca si anul trecut, si in 2014 un anumit magazin online se lauda ca vinde masini cu super discount in vinerea neagra. Ce nu stiu insa multi dintre cei care cumpara este ca in general pretul unui autovehicul se poate negocia direct la dealer, chiar daca nu este la oferta in acel moment. Astfel ca poti cumpara aceeasi masina la un pret mult mai mic indiferent ca este sau nu Black Friday.

Nu am probat in detaliu cat de adevarate sunt preturile la masini in aceasta zi, insa pot observa ca pretul intreg este in general umflat pentru a putea fi afisata o reducere mai mare decat cea reala.

Parerea mea este ca Black Friday in Romania reprezinta un eveniment mult prea marketat si mediatizat, dar inca departe de esenta acestei zile asa cum este ea in occident. Discount-uri de 10-20% nu pot fi considerate cu adevarat reduceri, avand in vedere ca astepti un an intreg pentru aceasta zi.

Tu ce parerea ai de Black Friday in Romania?

Articole similare
Adauga un comentariu