Cel mai prost lichid de parbriz de iarna

Parbriz inghetat

In general imi cumpar cel mai ieftin lichid de parbriz de iarna. Vara nu e mare problema, dar cum a venit iarna am inceput sa ma enervez: desi pe majoritatea lichidelor de parbriz scrie ca rezista pana la -20 sau chiar -30 de grade, parbrizul infloreste imediat cum dai cu el!

Am zis ca este momentul sa cumpar un lichid mai scump! Asa ca in loc sa dau 6 lei pe un bidon de 5 litri, am dat 20 pe o punga de 4 litri! JetXpert se numea parca. Bucuros ca am facut o investitie buna il torn de seara in rezervor, dar a doua zi cand dau sa spal parbrizul surpriza: acesta a inghetat mai rau decat cel de 6 lei! Nu, nu erau -20 de grade afara. Nu erau nici macar -10… erau cam -2!

Pe punga lichidului de parbriz scria ca e cu teflon, ca protejeaza parbrizul si lamelele stergatoarelor. Ce-i drept am simtit o imbunatatire, dar la un mic calcul vedem ca intr-o iarna putem da mai mult pe lichidul de parbriz decat pe stergatoare!

Concluzia: mai bine cumpar tot lichidul ieftin decat sa dau de 5 ori mai mult pe unul care „cica” e mai bun!

Etichete   Etichete:  

Articole similare

3 comentarii

  1. Green spune:

    Am cumpărat un lichid de parbriz din Auchan, 7 lei-5 litri. Pe el scria că rezistă până la -20 de grade. La -5 grade era bocnă în bidon, mai rău și la temperaturi apropiate de zero îmi îngheța pe parbriz. O soluție sigură e să cumperi alcool (etanol nu metanol pt că e toxic) și să-l amesteci cu apă și glicerină. Atunci poți să-ți faci un lichid cu care mergi la sigur.

  2. Silviu spune:

    Tot JetXpert am folosit si eu iarna asta si s-a comportat foarte bine. Chiar restul a stat in portbagaj toata iarna si nu l-am vazut niciodata inghetat (cum am patit cu cel ieftin care era bocna in bidon).

  3. Merge Brici spune:

    Poate tine si de noroc… eu nu am avut probleme atat de mari cu lichidul ieftin, incat sa inghete in bidon, dar nici nu ma asteptam ca JetXpert sa faca floricele pe parbriz, la 20 de lei!

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.