Cum arata fabrica de masini electrice Tesla

Fabrica de masini electrice Tesla

Compania americana Tesla produce masini electrice de aproximativ 12 ani, in principal pentru piata din SUA, dar detinatorul principal al acestui brand, Elon Musk, are planuri marete pentru viitor, cum ar fi crearea de noi fabrici si in China si Europa.

Fabrica Tesla - vedere aeriana

Fabrica de masini electrice este situata in California si a apartinut lui General Motors inca din 1962 iar mai tarziu a fost folosita si de Toyota printr-o colaborare cu General Motors, denumita New United Motor Manufacturing.

Fabrica Tesla - linie de productie masini electrice

In anul 2010 Tesla a incheiat un parteneriat cu Toyota in vederea dezvoltarii de automobile electrice, moment in care Tesla a cumparat o buna parte din aceasta fabrica, adaptand liniile de productie deja existente la nevoile sale.

Fabrica Tesla - linie productie Tesla Model S

In prezent (2015) Tesla produce in aceasta fabrica cca. 1000 de masini electrice pe saptamana, fiind deja produse peste 21.000 de unitati pana la jumatatea acestui an.

Fabrica Tesla - asamblare masina electrica

Vedeta acestei fabrici de masini electice este Tesla Model S, cea mai puternica masina electrica aflata in productia de serie in prezent. Pentru constructia acestei masini sunt utilizati peste 160 de roboti, 10 dintre acestia fiind cei mai mari roboti industriali auto din lume.

Fabrica Tesla - robot industrial caroserie

Pe langa aceasta superba fabrica de masini electrice, Tesla mai construieste in prezent cea mai mare fabrica pentru productia de baterii, denumita Gigafactory, care teoretic va contribui la scaderea preturilor viitoarelor modele de masini electrice.

In mod cert viitorul este al masinilor electrice, iar Tesla forteaza evolutia acestei industrii prin inovatie, dezvoltarea rapida a tehnologiei si marketing eficient.

Articole similare
Masina electrica: pro si contra

Masina electrica: pro si contra, prezent si viitor

Ce avantaje si dezavantaje are masina electrica fata de cele cu motor termic? Ce masini electrice putem cumpara in prezent si cum va arata probabil viitorul?

Tesla Model 3 - Pprezentare oficiala

Tesla Model 3 – Prezentare oficiala

Prezentarea oficiala a masinii electrice Tesla Model 3 va putea fi urmarita pe site-ul constructorului american pe 1 Aprilie, dis de dimineata

Supercharger Tesla Europa

Tesla isi va extinde reteaua de Superchargere in Europa

Planurile Tesla de extindere a retelei de Superchargere in Europa pentru anul 2016 include si Romania

Adauga un comentariu