Evolutia siglei Ford timp de un secol

Sigla Ford veche ruginita

Ford este una din companiile auto cele mai cunoscute, avand o istorie ce dateaza din anul 1903, cand Henry Ford, in colaborare cu fratii Dodge, a fondat Ford Motor Company.

Timp de mai bine de un secol, sigla Ford a cunoscut o serie de modificari, ajungand in cele din urma la forma cunoscuta si astazi: ovalul albastru.

Evolutia siglei Ford din 1903 pana astazi:

Evolutia siglei Ford

Dupa cum se poate vedea si in imagine, prima sigla Ford era una complicata, destul de ciudata in comparatie cu siglele producatorilor de autovehicule din vremurile noastre. In 1912 sigla a fost complet redesenata, avand forma foarte apropiata de cea din prezent. Faimosul oval albastru a aparut in anul 1928, dar forma siglei era ceva mai rotunda fata de cea actuala. Sigla alungita existenta si astazi a fost folosita pentru prima data in 1976. In tot acest timp, fontul textului “Ford” nu a avut nicio modificare semnificativa, ramanand un simbol consistent al brandului.

Articole similare
Ford Focus 3 diesel second hand

Noua mea masinuta: Ford Focus 3 diesel second hand

Iata al doilea Ford Focus din viata mea: de data aceasta un Ford Focus 3 diesel second hand, 2013, luat de la o firma de leasing operational din Romania

Dauna totala Ford Focus 2

Am facut masina dauna totala – Ford Focus 2

Nu te baza niciodata pe faptul ca ai suficienta experienta in condus! Dauna totala nu iarta

Filmul Need for Speed Inceputuri

Pareri despre filmul Need for Speed: Inceputuri

Filmul Need For Speed Inceputuri este poate cel mai bun film cu masini din zilele noastre

Adauga un comentariu