Cu sau fara alarma auto?

Alarma auto (componente)

Sisteme de alarma auto cu telecomanda, inchidere centralizata, pornirea motorului, pager, senzori care mai de care mai sofisticati… pentru ce?

Eu personal nu am alarma auto, ba mai mult o consider complet inutila. In prezent sunt atat de multe autovehicule dotate cu alarme incat nimeni nu mai reactioneaza la sunetul acestora, cu atat mai putin hotii.

De cate ori te-ai uitat pe geam la sunetul unei alarme auto? Si daca te-ai uitat, cat timp ti-a luat pana ai identificat masina de la care se auzea? Si daca ai fi vazut hotul ce-ai fi facut?

Spargerea unui autovehicul si furtul obiectelor de valoare (GPS, cd-player, telefon, camera, etc.) dureaza cateva zeci de secunde. In mod sigur niciun „specialist” nu s-ar impiedica de o alarma. Mai mult, o alarma declansata aiurea poate „deranja ordinea publica” daca nu vrea sa se mai opreasca (asa cum se intampla pe vant mai puternic de exemplu).

Chiar si sistemele de monitorizare prin GPS pot fi bruiate, la fel ca si semnalul GSM/GPRS de transmitere a datelor catre posesor. Deci nici o alarma foarte scumpa nu te poate salva de furtul masinii, daca e sa se intample!

Daca nu alarma, atunci ce?

Exista variante mai bune de a-ti proteja masina decat alarma auto. Printre acestea se numara sistemele antifurt, de blocare a volanului de exemplu, sau o asigurare CASCO!

Un sistem antifurt il va intarzia pe hot 5-10 minute, motiv pentru care ar putea prefera sa aleaga o alta masina care nu ii pune astfel de piedici. Astfel o investitie de cateva zeci de ron te poate salva mult mai mult.

Asigurarea CASCO se poate dovedi cea mai sigura solutie de despagubire in caz de furt sau vandalism, insa nu poate preveni aceste incidente.

Desi alarmele auto nu reprezinta o solutie infailibila, acestea se pot dovedi utile pentru reducerea primei CASCO sau pentru alte beneficii adiacente, cum ar fi inchiderea centralizata sau pornirea motorului de la distanta (la variantele mai scumpe).

Tu ce parere ai despre alarmele auto… sunt inutile sau nu?

Articole similare
1 comentariu
  1. Mircea spune:

    De ce nu dați și niste sugestii de cumpărarea sisteme antifurt dacă tot le menționați ? Eventual și ceva adrese web.

Adauga un comentariu