Ce tipuri de becuri auto exista?

Tipuri de becuri auto

Exista o multime de tipuri de becuri auto pe piata, de aceea este important sa stii cu ce tipuri de becuri este dotata masina ta, pentru a le putea cumpara pe cele potrivite, atat la nevoie cat si pentru rezerva.

Cele mai intalnite tipuri de becuri auto sunt cele cu halogen, fiiund urmate de instalatiile xenon. Mai nou exista si becuri auto LED, dar legalitatea lor este discutabila.

Pentru becurile auto cu halogen, exista o multime de tipuri si standarde.

Cele mai intalnite tipuri de becuri auto cu halogen:

H1 (6V: 55W, 12V: 55W, 24V: 70W)
H3 (6V: 55W, 12V: 55W, 24V: 70W)
H4 (6V: 60/55W, 12V: 60/55W, 24V: 75/70W)
H7 (12V: 55W, 24V: 70W)
H8 (12V: 35W)

Poti vedea o lista detaliata a tipurilor de becuri auto pe Wikipedia.

Dintre becurile cu halogen pentru faruri, exista becuri standard si becuri cu intensitate crescuta (Super White, Blue Vision, etc.). Eu personal am avut mai multe dezavantaje cu aceste becuri decat avantaje: cele ieftine se ard foarte repede iar cele scumpe nu-si merita practic banii, deoarece tot se vor arde mai repede decat cele standard! Am dezbatut aici problema becurilor Super White.

Unde se gasesc becurile la o masina?

 • far faza scurta
 • far faza lunga
 • proiectoare de ceata fata
 • semnalizatore fata
 • stopuri
 • pozitii fata
 • semnalizatoare spate
 • pozitii spate
 • bec marsarier
 • proiector de ceata spate
 • becuri numar de inmatriculare
 • interior (plafoniera, diverse led-uri in bord, etc.)

Am gasit un site interesant care permite identificarea tipurilor de becuri in functie de masina.

Daca ai nevoie de becuri auto de schimb, le poti cumpara atat din supermarket-uri si benzinarii dar si din magazine specializate (in special cele online). Este important sa stii ce tipuri de becuri se potrivesc la masina ta, mai ales cand vine vorba de cele pentru faruri.

Mentionez faptul ca in benzinarii becurile sunt cele mai scumpe, in timp ce in supermarket preturile difera de la un magazin la altul si desigur in functie de marcile becurilor. Philips este in general cea mai scumpa marca, in timp ce Osram sau Bosch ofera becuri la preturi decente, dupa care vin „chinezariile” cu preturi foarte bune dar si o rezistenta mai mica in timp si eventual o intensitate mai mica a luminii.

Articole similare
Review becuri Osram benzinaria MOL

Review becuri Osram de la benzinaria MOL

Becurile Osram ofera un raport bun intre pret si calitate, iar cand apare si o oferta la orizont sunt si mai bune! Citeste acest scurt review becuri Osram.

Bec ars far masina

O noua luna, o noua schimbare de bec!

M-am saturat cate becuri am schimbat in ultima vreme! Am avut cate o schimbare de bec aproape in fiecare luna!

De ce se ard becurile la masina?

De ce se ard becurile la masina?

Vrei sa stii de ce se ard becurile la masina ta si ce sa faci ca sa nu le mai schimbi atat de des? In acest articol vei afla raspunsul.

4 comentarii
 1. Ion spune:

  Mda… Pacat ca nu mai merge programul de pe site si asta de cateva luni de zile ,am luat legatura cu cei de la site si tot degeaba asta in ideia in care am vrut sa fac o comanda de 500/600 lei ,mi-au trimiss un sms cu ce becuri cre ei ca r fi ok si gata… seriozitate lipsa

 2. Razvan spune:

  Cand vine vorba despre brand, eu raman la Osram. De aproape doi ani am la faruri Osram Cool Blue H4 si le folosesc si ziua si noaptea, indiferent de conditii meteo sau de trafic, cand ma deplasez cu masina. Noaptea arata foarte frumos culoarea luminilor de la aceste becuri, o nuanta de albastru deschis spre alb !

 3. Paul spune:

  Un site care va ajuta pentru identificarea fiecarui bec posibil de pe autoturismul dvs este : https://www.osram.com/osram_com/tools-and-services/tools/vehicle-lamp-replacement-guide/

 4. Anonim91 spune:

  F.f. tare si util acest articol. Cel putin pentru mine.

Adauga un comentariu