Galma pe anvelopa: cauze, riscuri si solutii

Galma pe anvelopa

In mod sigur ai vazut sau ai auzit persoane care se plang ca au o galma pe anvelopa. In acest articol vei afla care sunt cauzele acestor probleme, la ce riscuri te expui daca circuli cu o anvelopa cu galma si daca exista solutii pentru remedierea acestei probleme.

Ce reprezinta o galma pe anvelopa?

Galmele apar atunci cand se produc separari sau rupturi ale structurii metalice din constructia peretelui lateral al anvelopei. Astfel ca, ne mai fiind sustinuta de plasa metalica, in zona respectiva membrana de cauciuc se deformeaza (se umfla) sub actiunea presiunii aerului din interior.

Galma cauciuc

O galma apare fie din cauza unui defect de fabricare, insa de cele mai multe ori cauza o reprezinta lovirea anvelopei la trecerea peste gropi, borduri, etc.

Sunt mai predispuse autoturismele dotate cu anvelope cu talon mic si jante de diametru mare, insa acest pericol nu exte exclus pentru niciun tip de roata si anvelopa.

La ce riscuri te expui daca circuli cu o anvelopa cu galma?

Acest fenomen este unul foarte grav si foarte periculos! De aceea este extrem de important sa nu se circule cu viteza cu anvelopa avariata in acest mod si sa fie inlocuita cat mai repede.

O anvelopa ce prezinta galme nu poate fi echilibrata corect, nu poate fi reparata si nu prezinta nicio garantie in privinta sigurantei la rulare. Cel mai mare risc il reprezinta explozia anvelopei, mai ales la viteze mari, caz in care directia masinii nu mai poate fi controlata in conditii de siguranta.

Recunosc ca si eu am circulat cu o anvelopa care are o mica galma pe lateral dar nu am fost constient de pericolul la care m-am expus, insa dupa mai multe cercetari am inteles ca nu este de joaca cu asa ceva si ca indiferent de costuri anvelopele cu probleme trebuie inlocuite.

Exista solutii de remediere a anvelopelor cu galme?

Indiferent de ce spun unii, o anvelopa ce prezinta deformatii ale peretelui interior (galme) nu poate fi reparata, deoarece separarea membranei metalice nu poate fi remediata. Singura solutie sigura ramane inlocuirea anvelopei defecte.

Atentie: Daca nu sunt noi, se recomanda inlocuirea ambelor anvelope de pe punte (stanga – dreapta) cu unele noi identice. Astfel se asigura cea mai buna aderenta si stabilitate.

Poti afla mai multe detalii despre anvelope in acest articol.

Articole similare
Aer sau azot in roti?

Aer sau azot in roti (anvelope)?

Tu ce alegi: aer sau azot in roti? Stii cat de mare este diferenta dintre aer si azot in anvelope?

Anvelope la mana a doua

Ce sa verifici cand cumperi anvelope la mana a doua?

Daca nu ai posibilitatea sa echipezi masina cu anvelope noi, este foarte imporant sa stii ce sa verifici atunci cand cumperi anvelope la mana a doua!

Cum se schimba roata la masina

Cum se schimba o roata de masina?

Ai facut o pana? Vrei sa schimbi anvelopele? Afla in acest articol cum se schimba o roata de masina, fara sa apelezi la un service de roti auto

Adauga un comentariu