Waze: un altfel de navigator GPS, gratuit si social

Waze: navigator GPS gratuit si social

Recent am inceput sa folosesc Waze in locul aplicatiei obisnuite de navigatie GPS (Google Maps). Imi este rusine sa spun, dar abia acum am aflat de Waze, desi serviciul exista din 2009!

De ce sa folosesti Waze in locul navigatorului GPS obisnuit?

  • Waze are o acoperire destul de buna in Romania, iar hartile sunt actualizate chiar de utilizatori.
  • Esti la curent cu evenimentele din trafic (accidente, drumuri in lucru, radare, filtre de politie, etc.), raportate direct de utilizatori.
  • Poti comunica cu alti membri ai serviciului.
  • Este distractiv.

Am folosit aplicatia Waze pe post de GPS si pot spune ca sunt multumit de prestatia acesteia. Este interesant sa vezi pe harta in apropierea ta si alti utilizatori ai aceleiasi aplicatii, cu care poti chiar si conversa sau sa fii avertizat daca urmeaza vreun radar sau vreun alt eveniment nedorit pe sosea. Mai mult, poti la randul tau sa publici informatii utile pentru ceilalti participanti la trafic, in timp real.

Waze - nivel, rang, puncte

In functie de activitatea pe care o ai in aplicatie (distanta parcursa, alerte postate, rapoarte, editare harta, prieteni adaugati, etc.) vei putea creste in rang (Wazer Bebe, Wazer Adult, Wazer Razboinic, Wazer Cavaler, Wazer Rege). Rangul este reprezentat printr-o pictograma haioasa, care va fi vizibila pe harta de catre ceilalti wazeri.

Pentru cei foarte pasionati de harti si navigatie in general, exista posibilitatea de a deveni editor de harti, statut ce-ti permite sa contribui la imbunatatirea acestora. De fapt toate hartile GPS din Waze sunt create de utilizatori! In ceea ce priveste Romania, comunitatea nu este foarte extinsa dar hartile sunt destul de precise. Pana acum nu am avut probleme din acest punct de vedere, ceea ce ma incurajeaza sa folosesc aceasta aplicatie pe post de GPS permanent.

Singura bila neagra ar putea fi pentru unii utilizatori faptul ca aplicatia are nevoie de conexiune permanenta la Internet. Cu toate acestea, traficul de date este foarte redus.

Waze - situatie trafic Waze - Groapa pe drum

Waze este prezent in Romania printr-un site dedicat (www.waze.ro), dar mai exista si o pagina de Facebook dedicata comunitatii Waze din Romania: WazeRomania. De asemenea, aplicatia ofera indicatii rutiere in limba romana iar hartile sunt actualizate foarte des (aproape saptamanal). In plus exista si o harta disponibila pe web care ofera informatii live despre trafic, la fel ca aplicatia mobila.

Datorita componentei de comunitate, Waze iti permite sa te intalnesti mai usor cu prietenii in trafic, sa comunici cu ei atunci cand esti la volan si sa urmaresti traseul acestora pe harta, mai ales cand ii astepti undeva 🙂

Waze este disponibil pentru Android, iOS si Windows Phone.

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Un comentariu

  1. seiuncoglione spune:

    Pacat ca trebuie sa tii 4g aprins si acolo curg repede mb =) nu tine 1luna de zile cu 1gb

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.