Toyota FT-1: de la concept la realitate

Toyota FT-1 Concept

De-a lungul timpului Toyota a prezentat tot felul de concepte auto interesante, dar niciunul atat de spectaculos ca modelul FT-1.

Toyota FT-1 a fost prezentata publicului la inceputul anului 2014 in cadrul Salonului Auto International din America de Nord.

Toyota FT-1 - vedere spate

Ce inseamna FT-1?

Initialele FT vin de la Future Toyota si au fost utilizate pentru mai multe modele concept ale producatorului Japonez, cum ar fi FT-86, FT-HS sau FT-CH (Compact Hybrid). Cifra 1 semnifica faptul ca aceasta este masina suprema din gama Toyota, lucru vizibil doar admirand design-ul caroseriei.

Exista o multime de zvonuri care spun ca FT-1 va reprezenta viitoarea Toyota Supra, ceea ce pare foarte aproape de adevar daca luam in considerare ca Supra a fost poate ultimul model de la Toyota care sa starneasca aceeasi emotie din punct de vedere vizual si dinamic.

Interior Toyota FT-1 (volan)

Inca nu se cunosc prea multe detalii tehnice, dar se stie faptul ca acest concept este proiectat sa aiba un motor frontal si tractiune spate.

Din pacate Toyota FT1 inca ramane la stadiul de concept, dar daca luam in considerare design-ul superb este destul de probabil sa vedem in curand un model cel putin asemanator pe strazi.

Gurile rele spun ca Toyota a „furat” elemente de design de la alti producatori, cum ar fi zona transparenta situata pe capota (deasupra motorului) sau partea frontala a masinii care seamana izbitor de mult cu modelul Enzo de la Ferrari. Parerea mea este ca indiferent de unde s-au inspirat, cei de la Toyota au reusit sa creeze un design reusit, ba chiar impresionant pentru un model relativ ieftin (estimat la 60.000 $ pe piata din Statele Unite).

Privita din profil, Toyota FT-1 arata incredibil de „rapida”

Toyota FT-1 - vedere laterala

Modul in care sunt combinate liniile curbe cu taieturile caroseriei ii dau lui FT1 un aspect sportiv, pastrand totodata un look oarecum elegant. Se remarca curbura pronuntata a plafonului, intalnita si la alte masini cum ar fi Dodge Viper. Multitudinea de prize de aer contribuie la atitudinea agresiva avand totodata si un rol functional, atat in aerodinamica cat si in racirea diverselor componente.

Tie cum ti se pare Toyota FT-1?

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.