Factorio, cel mai complex joc tehnic pentru PC

Factorio, joc tehnic complex PC

Factorio este unul dintre cele mai complexe jocuri tehnice pe care am avut ocazia sa le joc. Dupa cum sugereaza si numele, Factorio permite construirea de fabrici (factories), impreuna cu toata infrastructura necesara productiei de materiale si tehnologie de toate felurile.

Nu te lasa pacalit de aspectul invechit al graficii, dupa un timp nici nu o vei mai remarca. Asta inseamna un joc excelent!

Ce ai de facut in jocul Factorio pentru PC?

Factorio iti pune la dispozitie o harta procedurala, care contine toate resursele de care vei avea nevoie pentru dezvoltare: minereuri de fier si cupru, carbune, piatra, apa, petrol. Pentru a oferi putina adrenalina, acest joc tehnic include si zone populate cu extraterestri, care te vor ataca din cand in cand, daca nu le convine poluarea produsa de industria dezvoltata de tine.

Factorio - generator

Mai intai trebuie sa incepi minarea resurselor necesare unor dezvoltari preliminare, cum ar fi minereul de fier din care vei fabrica fierul, care ulterior va ajuta la o serie de noi dezvoltari, cum ar fi benzi rulante, stalpi sau fabrici. Pentru toate acestea ai nevoie de energie, care initial este obtinuta prin fierberea apei folosind carbune si actionarea unor turbine pe aburi. Ulterior vei avea acces si la panouri solare, baterii sau alte tehnologii moderne, dar pentru asta va trebui sa parcurgi o serie de dezvoltari destul de complicate dar interesante.

Factorio - dezvoltari

Modul de joc pe baza de resurse si conversia acestora in elemente este inspirat in mod clar din Minecraft, dar asta nu este nici pe departe un lucru rau!

Pe masura ce jocul evolueaza si dezvolti din ce in ce mai multe tehnologii, harta devine din ce in ce mai incarcata cu fabrici, instalatii, benzi transportoare, cai ferate, drone si tot felul de masinarii, astfel incat nu vei avea cum sa te plictisesti.

Factorio - instalatie complexa

Pentru cei interesati exista si modul multiplayer, care permite desigur colaboraea cu alti jucatori online.

Cat costa si de unde poti lua jocul Factorio pentru PC?

Eu am cumparat Factorio de pe Steam, pentru un pret suficient de atractiv: 20 euro. Desi initial mi s-a parut mult pentru un joc anonim, creeat de o echipa mica dar talentata din Praga, pot sa spun ca m-a tinut lipit de scaun ore intregi, cum nu a mai reusit de mult un joc. Acesta este si motivul pentru care am decis ca merita sa va fac cunoscut jocul Factorio, un joc tehnic mai mult decat reusit!

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.