Evolutia siglei Ford timp de un secol

Sigla Ford veche ruginita

Ford este una din companiile auto cele mai cunoscute, avand o istorie ce dateaza din anul 1903, cand Henry Ford, in colaborare cu fratii Dodge, a fondat Ford Motor Company.

Timp de mai bine de un secol, sigla Ford a cunoscut o serie de modificari, ajungand in cele din urma la forma cunoscuta si astazi: ovalul albastru.

Evolutia siglei Ford din 1903 pana astazi:

Evolutia siglei Ford

Dupa cum se poate vedea si in imagine, prima sigla Ford era una complicata, destul de ciudata in comparatie cu siglele producatorilor de autovehicule din vremurile noastre. In 1912 sigla a fost complet redesenata, avand forma foarte apropiata de cea din prezent. Faimosul oval albastru a aparut in anul 1928, dar forma siglei era ceva mai rotunda fata de cea actuala. Sigla alungita existenta si astazi a fost folosita pentru prima data in 1976. In tot acest timp, fontul textului “Ford” nu a avut nicio modificare semnificativa, ramanand un simbol consistent al brandului.

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.