De ce nu trage motorul?

Computer diagnoza motor - De ce nu trage motorul?

Daca ai impresia ca motorul nu mai functioneaza ca la inceput si ca masina se chinuie sa accelereze, poti afla in acest articol de ce nu trage motorul masinii tale.

Orice motor cu ardere interna (termic) functioneaza pe baza amestecului de aer si combustibil. Performanta motoarelor depinde in primul rand de cantitatea si calitatea acestui amestec, dar si de evacuarea gazelor arse. De aceea pot exista o multime de probleme tehnice care influenteaza admisia si evacuarea, micsorand astfel puterea si cuplul motorului.

Cateva motive din cauza carora nu trage motorul:

 • Calitatea proasta a combustibilului (benzina, motorina, GPL)
 • Filtru de aer imbacsit
 • Injectoare infundate sau defecte
 • Evacuare infundata (cum ar fi cu diverse obiecte, cartofi sau alte legume/fructe)
 • Admisie de combustibil infundata (furtune, filtru de combustibil, pompa)
 • Bujii uzate sau imbacsite
 • Uzura excesiva a motorului (compresie scazuta, lipsa ulei)
 • Probleme la clapeta de acceleratie sau senzorul de acceleratie
 • Probleme la aprindere (cilindri nefunctionali, reglaj incorect al aprinderii)
 • Depunere de calamina pe supape, injectoare, bujii (mai ales la diesel)
 • Probleme cu turbina la motoarele echipate cu asa ceva
 • Distributie prost reglata (nesincronizata)
 • Catalizator uzat sau defect
 • Probleme cu diversi senzori ai motorului sau ECU (Engine Control Unit)
 • Circularea la altitudine mare (cantitatea de oxigen din aer scade pe masura ce creste altitudinea)

In general, daca se constata o putere mai scazuta a motorului, se recomanda in primul rand o vizita la service si diagnoza computerizata a acestuia, pentru a se verifica in principal problemele legate de senzori.

Desigur ca pot exista si alte motive mai stupide pentru care un contucator auto poate considera ca masina are o putere mai scazuta, cum ar fi circularea cu frana de mana trasa sau rularea in treapta de viteza necorespunzatoare (subturare).

Gasirea cauzei pentru care motorul nu mai “trage” nu este intotdeauna o operatiune simpla, de aceea se recomanda efectuarea investigatiilor in centre service specializate si nu aplicarea metodei “dupa ureche”.

Etichete   Etichete:  

Articole similare

12 comentarii

 1. racer says:

  in general din cauza benzinei e sau a pornirii ac-ului/clima.

 2. xyz says:

  Trebuie luat in calcul si mirlania producatorilor . Unele modele “pierd ” anual programat din calculator de producator citiva kW. Dupa 7-8 ani ai senzatia ca masina este obosita si ca ar fi cazul sa cumperi alta .

 3. Adrian says:

  Nu știu Fratilor! Ce să mai fac , ma supără rău de tot, nui mai dau de capăt. Am un Ford Transit 2.2 Diesel 130cp.
  Îmi merge ca și In fundată, când merge mai bine îmi întrerupe. am fost și la specialiști și nu le da pe tester, miau schimba soft-ul, injectoarele, turbina, senzori, pompa de alimentare și etc., are careva o idee?.Mulțumesc

 4. ciprian says:

  Adrian cam aceiasi problema am si eu cu un ford mondeo din 2001 mk3 porneste la sfert merge motoru cand e cald perfect dar cand plec ii taie elenu dintrodata prind 80 kmh in 10 minute :)) motorina baga injectoare ok , filtre ok , turbina rupe , iam anulat si egr si degeaba .

  • Ioan says:

   Am un ford mondeo2001asta vara i-am scos termostatul din cauza unei defectiuni (dar nu era al de vina) am circulat asa pana acum fara probleme azi l-am pus inapoi si masina nu mai trage bine e mai lenesa,de ce oare?

  • Roberto says:

   Aceiasi prob la mn,in timpul mersului,accelerez si ii taie elanul,si se aprinde martorul in bord.Tre sa repornesc motorul poate poate sa si revina.Mecanicul nu i da de cap.Testere peste testere.de 3 zile a av momebte cand nu a mai tras deloc.motive pot fi multiple

 5. Florian says:

  Am si eu un golf 4 din 2000 si nu mi mai trage bine motoru merge infundat dar nu mereu ! Cine ma ajuta si pe mine !?

 6. Valentin says:

  Am un Opel Astra g din 2001 si am o problema , nu trage si este aprins martoru cu cheiță am făcut testu cu pedalele si nu clipește nimic . iar după ce pornesc motori la vrea 4, 5 secunde se aprinde martori cu cheiță si nu se turbează peste 3800 furați la liber ( punctul mort) .ma puteți ajuta? Ms

 7. Arnold says:

  Salut am și eu o rugăminte .Cine ma poate lămuri și perne ce poate avea …am un golf 4 de 1.9 TDI masina merge brici trage foarte bine dar la viteza de 120 km/h pauza !dintro data nu mai trage nu scade viteza dar nici nu creste ,asta la rece ,când începe sa se încălzească mai tare deja la 100 cedează !si trebuie sa opresc motorul și sa pornesc din nou ca sa tragă iar !ma puteți ajuta cu vreun sfat !? A și in BIRD nu se aprinde nici un martor nimic !Multinesc !

 8. Andrei says:

  Am un opel vectra c 2003 si nu trage,se tureaza si nu are putere.

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.