Carcassonne joc si oras medieval

Joc Carcassonne

De ceva vreme aud tot mai multa lume ca se joaca diverse jocuri prin cafenele, pe la prieteni sau acasa cu familia. Celebrele „board games” au revenit mai in forta ca niciodata. Asa ca am dat si eu fuga in primul supermarket si am cumparat un joc care s-a dovedit a fi foarte interesant: Carcassonne.

Carcassone este un joc care poate crea dependenta! Regulile sunt destul de simple: tragi cartonase pe care le asezi pe masa dupa niste regul clare, cartonasele reprezentand diferite bucati de teren, drumuri si orase (cetati) ce vor alcatui in cele din urma o harta complexa. Aceasta harta se va genera practic diferit la fiecare joc, eliminand astfel posibilitatea de a te plictisi. Jocul de baza este suficient pentru 2 pana la 5 jucatori, dar daca vrei cu adevarat sa te distrezi exista nu mai putin de 7 extensii si 6 mini-extensii!

Cetatea Carcassonne

Ce este Carcassonne?

In afara de jocul cu acelasi nume, Carcassonne este un oras medieval din sudul Frantei. Dupa cum puteti vedea si in imagine, acest oras detine o cetate impunatoare, edificiu care a inspirat si crearea jocului. Carcassonne dateaza din anul 100 inainte de Hristos, cand a fost ridicata prima fortificatie din zona de catre romani. Cetatea a fost restaurata in anul 1853 iar astazi Carcassonne este considerat a fi cel mai bine conservat oras medieval din Europa, intrand in patrimoniul UNESCO in 1997.

Harta Carcassonne

Ce jocuri sa-ti iei cu tine in calatoriile cu masina:

Iata cateva jocuri pe care iti recomand sa le iei cu tine in calatorii, mai ales daca te duci cu prietenii sau familia: Carcassonne desigur, Colonistii din Catan (ca tot e la moda), Ticket to RideReteaua energetica (daca ai rabdare sa inveti toate regulile), Saboteur (e ieftin si distractiv), Urzeala Tronurilor sau A Game of Thrones, batranul Monopoly, anticul Scrabble si de ce nu clasicul Remy 🙂

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.