Calatorie in Grecia cu masina (sfaturi si recomandari)

Harta Grecia traseu masina

Vrei sa pleci intr-o calatorie in Grecia cu masina sau sa inchiriezi acolo una? In acest articol afli mai multe despre experienta de a conduce masina pe soselele grecesti.

Grecia reprezinta una din principalele atractii turistice pentru romani dar nu numai, atat datorita marii foarte limpede, a peisajelor superbe si a climei calde, cat si datorita infrastructurii rutiere foarte bune.

Personal, consider Grecia ca fiind una din tarile care ofera o senzatie extraordinara la volan, din mai multe motive:

  • Soselele sunt bune si in general libere.
  • Politia nu este agresiva cu turistii (fata de Bulgaria de exemplu), ba chiar este prea permisiva.
  • Pe orice sosea te-ai afla, vei avea ce sa vezi. Chiar daca in general Grecia este o tara arida, peisajele sunt superbe oriunde te uiti: mare, munti, plantatii de maslini, orasele cochete, vestigii arheologice, etc.

Templu in Delphi - Grecia
Fotografie facuta in situl arheologic de la Delphi (Templul lui Apollo / sec. IV iHr.).

Experienta mea in Grecia cu masina:

Deplasarile mele cu masina in Grecia se limiteaza momentan la o un traseu Bucuresti – Salonic – Peninsula Halkidiki si o inchiriere de masina pentru o zi, timp in care am facut aproximativ 600 km si am parcurs dus-intors distanta dintre Nei Pori (langa Muntele Olimp) si Delphi (situat in partea sudica a teritoriului continental al tarii). Aceasta din urma, a fost cea mai placuta experienta de calatorie pe care am avut-o!

Masinile de inchiriat sunt cam scumpe, dar in general nu se cer garantii. Eu am dat in 2011 pe un “amarat” de Citroen C3 aproximativ 60 de euro pentru o zi, la care s-a mai adaugat si benzina. Masina a fost insa in conditie buna si nu am avut nici o problema. Traseul parcurs a fost partial acesta: http://goo.gl/maps/iFvpl

Masina inchiriata in Grecia

Este bine de stiut:

  • Pretul combustibilului in Grecia este destul de mare, mai mare decat la noi.
  • Pe autostrada taxele sunt piperate. Practic vei opri la fiecare cateva zeci de kilometri pentru a plati cativa euro (in functie de autovehicul). Eu pe o distanta de 150km de autostrada am dat vreo 10 euro in taxe. Partea buna este ca in Grecia nu se plateste vigneta.
  • Benzinariile nu sunt la tot pasul cum suntem obisnuiti in Romania sau cum sunt pe alte autostrazi din Europa. De aceea este bine sa nu mergi cu rezervorul gol niciodata!
  • Autostrazile sunt pe alocuri fragmentate deoarece nu au fost terminate in proportie de 100%. Probabil Grecia ar fi fost intr-o criza si mai mare daca ar fi terminat de investit in autostrazi.
  • Soselele principale sunt late, bine gandite si marcate corespunzator. Cu toate acestea, strazile laterale din localitati sunt in general inguste si aparent haotice.
  • In Grecia se cam circula cu viteza. Partea buna este ca traficul este destul de lejer, deci pericole prea mari nu sunt.

Cu masina in Grecia pe sosea

Recomand Grecia pentru infrastructura sa rutiera si peisajele de neuitat, si mai ales pentru ca este atat de aproape de Romania si te poti duce cu masina proprie.

Cu masina in Grecia
Fotografie facuta pe o sosea din rezervatia Dasika symplegma Ossas Larisas de langa localitatea Spilia.

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.