Bucurestiul sub nameti – vremea i-a luat iar prin surprindere

Bucurestiul sub nameti

Am avut astazi curajul sa ies cu masina la un drum scurt prin Bucuresti, capitala Romaniei, tara membra a Uniunii Europene.
Cum este posibil ca dupa doua zile de ninsoare sa nu se dea cu niciun fel de material antiderapant, nici macar in zonele centrale ale orasului?

Tot ce au facut autoritatile a fost sa aiba grija sa avertizeze lumea prin televiziune, radio si presa, sa nu iasa din casa, pentru a evita aglomerarea strazilor si producerea de accidente, si sa mute zapada dintr-o parte in alta cu lamele, care mai rau au incurcat traficul. Cat de penibil este sa le ceri oamenilor sa stea in case pentru ca nu esti in stare sa dai cu sare, nisip sau orice alt material antiderapant pe strazi, in conditiile in care prima ninsoare se iveste abia la sfarsitul lunii februarie, adica dupa 2 luni in care ai avut tot timpul sa te pregatesti?

Astazi am taiat Bucurestiul in doua si peste tot am vazut (si simtit) ca sub zapada de pe carosabil se afla un strat de ghiata. Nu de putine ori mi-a fugit masina in viraje, ba chiar am vazut si o masina de politie care a derapat si a intrat direct in nametii de pe margine, chiar la Piata Unirii! Am intalnit cateva masini dotate cu lama care mutau zapada de pe o parte pe alta, dar niciuna nu imprastia si materiale antiderapante!

Din pacate incompetenta primariei si a tuturor celor responsabili de bunul mers al lucrurilor se simte in buzunarul nostru! Si cand ma gandesc ca mai platesc si taxe pentru asta!

Iata cum arata o strada situata chiar langa Cotroceni:

Strada inzapezita in Cotroceni - Bucuresti
Daca nici la Cotroceni nu s-a deszapezit, ce pretentie sa mai avem de alte zone ale orasului sau chiar ale tarii?

Pacat de oamenii care au avut de suferit in accidentele in lant de pe autostrada A1 si de cei ramasi izolati prin alte zone ale tarii.

In timp ce noi ne chinuim pe sosele, autoritatile Romaniei sunt capabile doar de o scuza: Vremea ne-a luat prin surprindere!

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.