Mi s-a ars faza scurta de doua ori in doua luni

Far stanga Ford Focus Facelift

In ultimele doua luni mi s-a ars faza scurta de pe stanga de doua ori. Prima oara mi s-a parut ceva normal. Mersesem cu masina zilnic aproape 1 an de zile si vreo 13.000 de km, deci saracul bec a fost aprins si stins de vreo 600 de ori pe putin 🙂 Masina fiind luata la sh, cine stie de cand nu mai fusese schimbat.

Cu ajutorul unui prieten am schimbat becul ars, apoi toate bune, pana cand dupa 2 luni s-a ars iar!

In tot acest timp observasem eu ca becul „bate” cam ciudat. Cel mai usor observam la semafor, dupa forma luminii pe masina din fata. Practic farul stang batea putin mai sus fata de cel drept si avea o forma cam ciudata, zimtata (probabil dupa forma farului de Ford Focus 2 facelift).

Cand s-a ars a doua oara mi-am dat seama ca pusesem becul invers! Sa fi fost oare si asta cauza pentru care s-a ars atat de repede? Ce-i drept becul nu era de firma, ci unul dintr-un set de becuri de rezerva.

La Ford Focus 2 becul se schimba foarte usor: se desface singurul surub in care se tine corpul farului, se apasa pe rand pe 2 cleme pana ce acestea ies din locul lor (este nevoie de o surubelnita lunga pentru a ajunge la ele) apoi se scoate usor farul tragandu-l in fata. Daca vreti mai multe detalii nu ezitati sa ma intrebati folosind comentariile de aici sau pe Facebook 🙂

Etichete   Etichete:  

Articole similare

Comenteaza

La postarea comentariilor pe www.MergeBrici.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor, in caz contrar comentariile tale nu vor fi publicate.

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.